Начало ЗА ДОМА Колкото и да я обичам, веднага я изхвърлих след като разбрах това!

Колкото и да я обичам, веднага я изхвърлих след като разбрах това!

516
Сподели

Орхидеята е растение епифит. Това значи, че тя може да расте през целия си живот (или част от живота) без нужда от почва.

Всички хранителни вещества и микроелементи орхидеята получава чрез корените си и влажния въздух. В тази връзка, хората започват да й приписват способности, свързани с жизнената енергия.

 

Домашното цвете орхидея

В последно време се появи мнение, че орхидеите не биха могли да се отглеждат в домашни условия, а само в офиси и търговски помещения. Но Фън Шуй експертите имат свой собствен поглед върху този въпрос. Те не забраняват да гледате цветето у дома с уговорката, че е по-добре да не го поставяте в спалнята.

Смята се, че по време на сън хората са абсолютно беззащитни и коварното растение може да се възползва от това и да вземе част от жизнената ви енергия. На сутринта човек може да се почувства много уморен и неразположен.

Също така, Фън Шуй експертите настояват, че орхидеята е предимно женско цвете, което е в състояние да развали аурата на мъжа и да потисне либидото му. Ето защо, ако в къщата ви има мъже, поставете саксията с растението на място, където те прекарват най-малко време.

Не всички жени трябва да отглеждат това капризно цвете! Ако собственика има силна енергия, няма да възникнат проблеми с растението.

 

Ако една имате мек, уязвим и податлив характер, орхидеята може да ви причини вреда: енергията бавно ще се прехвърли към цветето. Затова е най-добре е да се отървете от орхидеите и да ги дадете на някой ваш близък, ако сте мекосърдечни.

Въпреки всички аргументи на експертите, нашият редакторски екип вярва, че това красиво растение, не може да навреди на хората! А вие какво мислите?