Начало ВКУСНО Днес в стола на обяд какви шницели ядохме, направо се пръснахме. Добре,...

Днес в стола на обяд какви шницели ядохме, направо се пръснахме. Добре, че лелката ми е приятелка и ми каза рецептата

446
Сподели

Тези експресни шницели стават малка фантазия и страхотен обяд или вечеря

Предлагаме ви рецептата за бързи и лесни шницели с кайма и картофи , които стават само за 35 минути, но са идеални и за обяд, и за вечеря. А също и за уникално мезе, както сами ще се уверите ако си ги спретнете набързо.

 

Чудни са – много бързи и лесни шницели с кайма и картофи

Трябват ни 600 грама свинска кайма, четири яйца, четири големи картофа, четири лъжици брашно, кимион, черен пипер, сол на вкус, чубрица, олио и галета.

Тези шницели са страшно лесни и бързи – готови са само за около 35 минутки, но стават разкошни и много апетитни.

Идеални са и за основно ястие, и за мезе.

 

Първо е необходимо да обелим и да си настържем картофите. Каймата пък си я объркваме с яйцата, подправките, брашното и с вече настърганите картофи.

След това започваме да си оформяме вкусните шницели от готовата смес и да ги овалваме в галетата и в яйцето. Накрая поставяме шницелите да се запържат в един тиган с вече нагорещено олио като ги пържим внимателно и от двете страни.

Щом са съвсем готови и добият онзи апетитен златист цвят, ги поднасяме на трапезата, докато са още топли с гарнитура по наше си желание.

Вървят със всякакъв вид зеленчуци или салата, но може към тях да сложите всичко, което обичате и ви е вкусно. И само така да ги ядете обаче, пак ще останете трижди доволни и наситени.

Пожелаваме ви да си ги хапнете с огромна наслада и до нови срещи с нашите и ваши вкусни рецепти!