Начало ЗДРАВЕ Имах страшно много бели точки по лицето, докато един ден съседката не...

Имах страшно много бели точки по лицето, докато един ден съседката не ми сподели за тази рецепта, с която премахнах всичко

477
Сподели

За премахване на милиуми ползвайте тези древни рецепти на древния лечител и философ Теофраст

Теофраст е роден и живял в Ересос на о-в Лесбос. Той е бил ученик на Аристотел в Перипатетическата школа.

Теофраст е известен още и като бащата на ботаниката. Той, както и Хипократ, първи описват лечебните свойства на кората от нар.

Интересното е, че онова, което съвременната наука знае за милиумите не се е променило доста от времето на Теофраст. Това заболяване е често срещано явление, но по някаква причина ние все още знаем прекалено малко за него. Тези малки бели подутини биха могли да се появят върху кожата на хора от всяка възраст. За съжаление, те няма да си отидат без нужните процедури и без по-сериозна грижа за кожата!

И все пак, онова, което знаем за милиумите е, че те се появяват в резултат на над-активното действие на мастните жлези. Понякога могат да бъдат резултат от механично повреда, а често се появяват и като следствие на слънчево изгаряне.

Милиумите биха могли да бъдат третирани със средства от народната медицина. Древните лекари препоръчват това да става с природни ресурси. Сред рецептите на Теофраст има една с нар, която ще ви изненада със своя резултат.

 

Премахване милиуми

Измиване със студена вода

Измиването с много студена вода помага да се свият порите на лицето и е отлична превенция срещу появата на милиуми и други кожни проблеми.

 

Лимонов сок и захар

Смесете 2 супени лъжици захар, 1 ч. л. зехтин и сока на половин лимон /по времето на Теофраст вместо захар са ползвали вътрешността на смокиня/. С това средство внимателно се търка засегната зона. Добро е и за прочистване на кожата. Допринася и за пилинг срещу старите клетки и е надеждна профилактика срещу появата на милиуми.

 

Кора от нар

Вземете кора от нар и я изсушете във фурната. Корите се счукват в хаван или се смилат в кафемелачка. Прави се гъста каша с вода, която се нанася там, където има милиуми. За още по-добър ефект може да добавите и лимонов сок.

Освен всичко друго, добре е да не прекалявате със седенето на слънце. Бъдете подготвени и със защитни средства като шапка и слънчеви очила.