Начало ВЕСТИ Климатолог и кардиоложка от Пирогов алармират: След 24 часа ни чака опасна...

Климатолог и кардиоложка от Пирогов алармират: След 24 часа ни чака опасна за здравето промяна във времето!

465

Голямата разлика в температурите дава отражение върху физическото и психическото здраве. Това заяви проф.

д-р Мария Миланова, началник на клиниката по кардиология в „Пирогов“

„Метеопатиите оказват влияние върху здравословното състояние на хората и основната група засегнати са всички с хронични и сърдечни заболявания, с високо кръвно налягане и др.

 

При тях има най-голяма опасност тези промени да окажат негативно влияние върху здравето им“, коментира тя. Времето бързо ще се затопли в следващите няколко дни.

Това прогнозира синоптикът и климатолог Симеон Матев. „След около 24 часа максималните температури в Южна България ще доближат и надхвърлят 30 градуса. А вчера, в София беше сутринта 3-4 градуса, като следобед температурите достигнаха 20-23“, каза Матев.

 

След като стана ясно, че разликите от 20 градуса за няколко часа оказват влияние върху психическото и физическото здраве, дойде и въпросът какви са мерките, които е необходимо да предприемем. „Трябва да поддържаме нашето здравословно състояние постоянно.

Когато имаме заболявания или провеждаме терапия, тогава е нужно да имаме лекар, който ни наблюдава“, посочи проф. д-р Миланова.

По думите й конкретната превенция е постоянната грижа, а при особената група от застрашени пациенти е важно те да следят постоянно своето здраве и да обръщат внимание на сигналите, които тялото им изпраща.