Начало ЗА ДОМА Служител във фирма за борба с вредителите разкрива тайната: Направете това и...

Служител във фирма за борба с вредителите разкрива тайната: Направете това и никога повече няма да видите мравки във Вашия дом!

466

Проучване, проведено в Станфордския университет, показа, че мравките идват в домовете ни поради климатичните условия.

Факт е, че елиминирането им не е лесно, а продуктите за борба с вредителите на пазара са натоварени с много химикали.

Докладите от мрежата за данни за токсикологията на Националната библиотека по медицина показват, че по време на пръскането на дома,  циперметринът , който е една от двете активни съставки в голяма част от препаратите, да не кажем във всички, може да доведе до задух, кашлица и недостиг на въздух, а също и хрипове и астма.

Също така, основната съставка на повечето комерсиални инсектициди е всъщност нервният агент, който нарушава нервната система на насекомите, когато е в пряк контакт, което разкрива и много за ефектите му върху хората.

Ето защо, вместо да използвате опасни химикали, за да премахнете мравките от дома си, трябва да започнете да използвате етерично масло от мента.

Просто поръсете с него навсякъде около къщата и особено на местата, където забележите повечето мравки. Те се отвращават от аромата на това етерично масло, така че ще ги задържите встрани.

Ето как да подготвите друг ефективен, естествен, безопасен, домашен репелент:

Съставки:

30 капки етерично масло от мента 30 капки етерично масло от карамфил 4 oz вода

Инструкции:

В една спрей бутилка, разбъркайте съставките, разклатете добре и пръскайте навсякъде.

Ако е необходимо, можете да повторите метода.

Боракс, вода и захар

Смесете боракс, захар, вода и съвсем малко фъстъчено масло. Направете паста, след което я намажете върху малки парченца картон и ги поставете в близост до мястото, откъдето идват в къщата. Пастата ще изсъхне след няколко дни, така че ще трябва да повторите. Отнема няколко седмици, но наистина работи.