Начало ВЕСТИ Осемгодишно момиченце пи антибиотик, на сутринта не можеше да се движи нито...

Осемгодишно момиченце пи антибиотик, на сутринта не можеше да се движи нито да каже „мама“

368
Сподели

Осемгодишната Лекс ми е здраво момиченце до преди три години, когато и предписали антибиотици срещу възпаление на ухото .

Сутринта, след като започнала да консумира антибиотика, се събудила неподвижна, а лицето й било изкривено. Детето прекарало две седмици в болница, а лекарите не могли да поставят диагноза.

Нейната 30-годишна майка смята, че се е следствие от консумацията на риба тон.

-Уверена съм, че всичко това е последца от отравяне с живак. Тя вече не може да се движи и да говори-разказва майката.

-Поминавме безброй тестове, сканиране на тялото и главата, биопсия на кожата и белите дробове, но никой не може да постави диагноза. Линдзи обожаваше да яде риба тон. Ядеше и в училище и у дома, и аз не я спирах, защото вярвах, че това е здравословно. Сега тя е неподвижна и не може да говори. Не може да се каже ни „мама“ сърцето ми се къса, мозъкът й работи нормално, но тя не може да се премести и каже нещо. Преди няколко дни беше рожденият ден на една от нейните приятелки, а тя гледаше тъжно и започна да плаче, защото не може да си играе с тях, разказва отчаяно майката.

Рибата тон е много здравословна и полезна, но много диетолози съветват да не се яде всеки ден, защо всеизвестно е, че тя е миграционна риба, която може да преплува много километри, а при това поглъща голямо количество живак в резултат на замърсяване на морето.