Начало ВКУСНО Днес на обяд в стола каква вкусотия ядох направо не е истина,...

Днес на обяд в стола каква вкусотия ядох направо не е истина, срам не срам даже отидох при лелката да й се моля за рецептата

624
Тази чудна вкусотия се прави лесно, скоростно и става уникална

Предлагаме ви рецептата за една вкусотия, в която ще се влюбите. Това не са палачинките, които познавате, а нещо съвсем различно и разкошно.

Пълнежът е апетитен, а заливката ги прави фантастични. 

За тестото ни трябват 150 грама пшенично брашно, 250 грама газирана вода и две яйца. А за плънката са нужни четири лъжици вода, една глава лук, 500 грама кайма, 60 грама настърган кашкавал, щипка с индийско орехче.

Има и заливка, която се прави от четири яйца, 40 грама кашкавал, сол на вкус, черен пипер на вкус, една лъжичка мащерка, шест лъжици олио и червен пипер на вкус.

Първо е необходимо да пресеем брашното и после да го смесим с другите продукти за тестото като бъркаме хубаво, за да се получи равна смес без бучки. Загряваме малко олио и започваме да пържим тънки палачинки.

После си правим плънката като режем лука на ситно и го запържваме с подправките, а след това прибавяме кашкавала, каймата и малко вода. Отново бъркаме хубаво, за да се размесят добре.

Във всяка палачинка поставяме от готовата вече плънка и нареждаме готовите навити палачинки в една намаслена тавичка. Накрая си правим и заливката от посочените за нея продукти като се стараем да ги разбъркаме хубаво.

Заливаме пшеничните си палачинки и ги запичаме във фурната на 200 градуса, за не повече от 35 минутки. Тези пшенични палачинки са доста различни от обикновените и стават в пъти по-вкусни от тях.

Не ги пропускайте, тъй като ще изгубите наистина страхотно угощение с тази вкусотия, която се харесва на всеки. Може да почерпите с тях и гостите си.