Начало ЗА ДОМА В кухнята ми всичко блести, а даже не си развалих маникюра! За...

В кухнята ми всичко блести, а даже не си развалих маникюра! За всички мързеливки: 9 хитри трика за мигновено блестяща кухня!

473

Когато правим  основно почистване на къщата , най-много време отнема кухнята – доста  неприятен процес . Както винаги, ние ще ви помогнем с няколко практически съвета и лесни трикчета . Тези хитринки със сигурност ще се харесат на много хора, особено за тези жени, които предпочитат естествени средства за отстраняване на мръсотията .

Как да почистим хитро кухнята Спрете да използвате вечно изплъзващия се от дръжката парцал ! Просто наденете вместо него  стар хавлиен чорап .

кухненски трикове

Някои печива, като например копринения блат за торта, не е препоръчително да се пекат в намазнена форма. Да почистите формата от остатъците от тесто помага един малък трик: натрийте я с готварска сол , а след това избършете с хартиена кърпа .

как да почистите кухнята

Колкото и странно да звучи, но  да лъснем повърхността на печката  можем само с помощта на кърпа, напоена в зехтин . След това избършете със суха кърпа – готово!

как да почистите кухнята

Кухненският ъгъл често се покрива с необясними петна. Да ги почистите ще помогне смес от 1 супена лъжица сода , 2 с.л.  оцет и 1 супена лъжица прах за пране , разтворен в малко количество гореща вода . Нанесете продукта върху петното, поръсете със сода за хляб и след час хванете с прахосмукачка.

как да почистите кухнята

Забравили сте да махнете тигана от котлона? Не се притеснявайте, изсипете в загорелия съд вода, добавете 1 чаша  оцет и оставете да кипне. След това изключете котлона и поръсете с една супена лъжица сода . Щом като се случи реакция, излейте течността и отстранете остатъците от с леко движение на кухненската гъба с помощта на сода за хляб.

как да почистите кухнята

Стъклените чаши ще добият  кристален блясък,  ако ги измийте с вода с оцет , а след това изплакнете със студена вода.

как да почистите кухнята

Керамичните чаши  ще си върнат  възхитителната белота , ако ги пуснете в разтвор на оцет и вода, и ги оставите там за един час. После ще трябва само да ги изплакнете със студена вода и да ги подсушите.

как да почистите кухнята

Не бързайте да хвърляте  гъбата,  след като сте чистили с нея упорити мазнини . Просто разтворете в чаша с вода една супена лъжица сол и оставете една нощ гъбата в получения разтвор.

как да почистите кухнята

Счупеното на пода яйце  просто поръсете със сол  и след 10 минути го отстранете с влажна кърпа .

как да почистите кухнята

Както можете да видите, почистването на кухнята без специални препарати е много просто. Опростете живота и на приятелите си, като споделите с тях тази статия!