Начало ЗДРАВЕ Имах ужасна брадавица на лицето, но колежката ми каза как да си...

Имах ужасна брадавица на лицето, но колежката ми каза как да си я премахна с натурални средства у дома

463

Брадавици – представляват доброкачествени израстъци по кожата, които се появяват, когато HPV вирусът инфектира най-горния слой на кожата.

Съществуват над 60 щама човешки папиломни вируси, наричани още HPV вируси, които засягат кожата и лигавиците. Някои от тях допринасят за появата на брадавици по кожата.

Тези вируси проникват дълбоко в кожата и приличат на драскотини, но се разрастват бързо и образуват брадавици. Обикновено те се появяват по ръцете.

В повечето случаи брадавиците имат същия цвят както цвета на кожата. Те не са опасни за здравето, но не изглеждат красиво. Брадавиците се появяват често под мишниците, в областта на слабините, шията, под гърдите, стомаха, клепачите и при по-възрастни хора. Понякога те биха могли да предизвикат кървене и да болят, превръщайки се в сериозен проблем за нас.

С напредване на възрастта, размерът и броят на брадавиците се увеличава. Най-подходящото време за отстраняване на брадавиците е есента, пролетта, зимата и не толкова слънчевото време. Прилагат се няколко начина за премахване на брадавици, като електрокоагулация, лазер, радиохирургия. Също така добър ефект има приемането на антибиотици в продължение на 5 дни и отлична хигиена.

Причиняващите дискомфорт брадавици биха могли да се лекуват и в домашни условия. Единственият проблем при самолечението е, че понякога някои видове рак на кожата много приличат на обикновени брадавици.

Защо е необходимо да търпите дискомфорта причинен от брадавиците, след като можете да ги премахнете само за седмица и то с помощта единствено на един натурален продукт.

 

Как да използвате ябълков оцет за премахване на брадавици?

Ябълковият оцет е най-доброто естествено лекарство в борбата с брадавиците. Той успешно лекува и премахва брадавици. Той притежава киселинност, която помага за справяне с брадавиците. Не го използвайте за третиране на брадавиците, намиращи се на клепачите и около очите ви!

 

Как да излекувате брадавици с помощта на ябълков оцет . Измийте лицето си с мек сапун и вода. . Намокрете брадавицата с вода и след 15 минути я изтъркайте с четка за зъби, след което изсушете. . Накиснете в ябълков оцет памучен тампон и го наложете върху брадавицата. Закрепете тампона с бинт или лепенка. . След 15 минути, изплакнете с вода. . Повтаряйте тази процедура 3 пъти на ден в продължение на една седмица. . Брадавицата ще промени цвета си, ще потъмнее и накрая ще падне. . В зависимост от големината на брадавицата е възможно на мястото й да се появи белег. За да избегнете това, използвайте алое вера или крем от невен. . Даже и ако доброкачественото образувание не е дълбоко, отново бъдете внимателни!