Начало ВЕСТИ Кралицата, както и цялото й семейство са били отведени на безопасно място!...

Кралицата, както и цялото й семейство са били отведени на безопасно място! Ето какво се случва!

429

Кейт и Уилям са под денонощно наблюдение, Тереза Мей предупредена, че кралицата и семейството й са на прицел

Сватбата на семейство Мидълтън се оказа последния спокоен миг за Кейт и Уилям. След атентата в Манчестър , кралската двойка е под обсада на бодигардове и охранители.

Премиерът Тереза Мей е получила информация, че кралското семейство е заплашено от терористичен акт.

На прицел са взети не само двореца Кенсингтън. Също така и Даунинг стрийт 10, Бъкингамския дворец и Уестминстърското абатство, както и двореца към него.

Новината идва само дни след сватбата на годината и часове, след трагедията, която разтърси Англия. Страната е в траур зарази бомбения атентат, при който, според официални данни загинаха 22 души, а са ранени 59, макар че бройката може да се окаже и по-голяма според „Дейли мейл“.

Само 12 часа след взрива, който предизвика терористът — камикадзе Салман Абеди , властите предупреждават за „неизбежен“ нов атентат, който може да се случи съвсем скоро. По тази причина са взети крути мерки за неговото предотвратяване, като са обезопасени основните потенциални цели на атентаторите.

Самите Кейт и Уилям не са се появявали публично след инцидента, а кралицата изрази съболезнования към семействата на загиналите. Но тя, както и цялото й семейство са били отведени на безопасно място.

над 5000 полицаи са ангажирани в новата антитерористична операция. Операция „Кобра“ е в сила, след спешната среща, на която премиер – министърът обсъди проблемите със сигурността и взе незабавни мерки, за да гарантира сигурността на населението. Нивото на тероризъм е повишено до „критично“, а мерките са драконовски. Очаква се още по-засиления контрол да влезе в сила в следващите 24 часа.

Специални агенти под прикритие също са ангажирани да се внедрят в различни джихадистки клетки. Мей обяви, че няма да остави този удар върху нацията без отговор и ще стовари цялата строгост на закона върху престъпниците.

А расистките и етническите размирици в страната са на път да избухнат с пълна сила.