Начало ВЕСТИ Огромен кошмар на матурите! Лекарите са в потрес! Оперираха спешно абитуриентка с

Огромен кошмар на матурите! Лекарите са в потрес! Оперираха спешно абитуриентка с

435
Сподели

Абитуриентка от Пловдив си спука тъпанчето с бръмбар за преписване по време на вчерашната втора матура. Дванадесетокласничката от местна гимназия поставила малка китайска магнитна слушалка в ушния си канал. След изпита обаче не успяла да я извади и се наложило да постъпи в болница, предава „Марица“.

За инцидента потвърди един от най-добрите специалисти уши-нос-гърло в града, пише „Марица“. Той заяви, че случаят въобще не е изолиран. С провеждането на матурите и започването на приемните изпити за колежи и университети пациентите с подобен проблем се увеличават. Сред тях има и такива, които вече са част от академичния живот и са изтеглили изпитите си с месец, за да отпътуват на бригади в чужбина.

„В повечето случаи накрая преписвачите идват като наши пациенти. Микрослушалките се вадят почти оперативно“, предупреди лекарят. Налага се малките устройства да бъдат премахвани под микроскоп, а усложненията не са рядкост. В опита си сами да извадят чуждото тяло от себе си много зрелостници и студенти увреждат слуха си.