Начало КЛЮКАРНИК Първата ни дама обра точките на всички с тоалета си, стил и...

Първата ни дама обра точките на всички с тоалета си, стил и класа на високо равнище (снимки)

449

Очевидно силно възхитена от себе си, президентската съпруга Десислава Радева изтъпани на стената си във Фейсбук снимки от снощната си поява сред първите дами на страните-членки на НАТО.  Те посетиха заедно музея на световноизвестния белгийски художник Рене Магрит в Брюксел.

А генерал Деси накара дори пикаещото момченце – един от символите на града, да се изчерви…

Романтичната Деси, както личи и от тоалета й в абитуриентски дантели, е направила няколко гафа, коментират спецове по протокол. На първо място са обувките без пета, които в такива случаи не са приложими, както показаха и всички останали дами в делегацията. Единствено Мелания си позволи сандали, но по-късно тя смени тоалета и на общата снимка с останалите първи дами е в безупречен костюм и затворени обувки. Впрочем и други дами смениха по два тоалета по време на събитието вчера. Обувките без пета бяха на краката на Деси Радева и по време на бала на 24 май, който бе в резиденция Бояна. Тогава като най-безупречни и точни в облеклото бяха Корнелия Нинова и Илиана Йотова, пременени в официални рокли в тъмен цвят. Радева обаче се натрапи в ярко червено.

Очевидно Радева има само един клъч в пролетно-летен цвят, тъй като за втори път в последните два дни се появява с него. Розовата чантичка за официални случаи бе съчетана от президентшата първо с червена рокля, а после и с бяло-сивата дантела в Белгия.

И не на последно място – нито една от първите дами не слага слънчеви очила, докато Радева е бърза – веднага нанизва цайсите, за да съзерцава езеро, както отбелязва самата тя.

Докато съпрузите им заседаваха в централата на НАТО в Брюксел, първите дами имаха отделна програма.

Кралица Матилда от Белгия бе домакин на американската първа дама Мелания Тръмп, първата дама на Норвегия Ингрид Столтенберг (съпруга на генералния секретар на НАТО), първата дама на България Десислава Радева, белгийската първа дама Амели Дербодренгиен, първата дама на Франция Брижит Троньо, първата дама на Турция Емине Ердоган, първата дама на Словения – Мойка Стропник, първата дама на Исландия Тора Маргрет Балдвиндотир и Готие Дестене (има брак с премиера на Люксембург).

В програмата на дамите е било включено разглеждане на магазина за скъпите белгийски чанти „Делво“, посещение на детска болница, разглеждане на музей, разходка из кралските оранжерии в двореца „Лаакен“, предадоха световните агенции.

Белгийската кралица Матилда даде вечеря на президентските и премиерски съпруги.

Българската първа дама Десислава Радева очевидно е впечатлена от визитата, става ясно от пост в профила й в социалната мрежа Facebook. „Днес беше един много особен ден. Срещнах се с най-популярните първи дами и видях страхотни красоти, особено в оранжериите на кралица Матилда“, гласи той.