Начало ЗА ДОМА Бяха плъзнали навсякъде, пълен кошмар, но сложих по едно листо от тази...

Бяха плъзнали навсякъде, пълен кошмар, но сложих по едно листо от тази подправка във всеки един ъгъл и умряха за дни

397

Не позволявайте на досадните гадини да превземат жилището ви

Със сигурност хлебарките са едни от най-неприятните гадини, още повече, ако се налага да съжителствате с тях.

Никак не е приятно да видите как хлебарките се разхождат из дома ви сякаш са си у тях, а вие сте наематели на собственото си жилище. Дори не сте предполагали колко лесни начини има да изгоните бързо и лесно хлебарките от жилището си.

Един от тях е като използвате дафинов лист . Гадините не понасят миризмата му, както и тази на чесъна.

Забравете за гадните хлебарки, които най-нагло се настаняват в жилището ви и се налага да споделяте с тях дори и храната си.

Един от сигурните начини да им покажете кой владее положението е като смачкате няколко листа дафинов лист. Поставете ги в ъглите на помещенията. Миризмата на подправката няма да ги убие, но със сигурност ще ги прогони далеч от дома ви.

Направете смес от кромид лук на каша, скилидка чесън и малко червен пипер. Добавете към нея и един литър студена вода, разклатете, за да се смесят добре съставките и оставете за час. След това капнете малко течен сапун, изсипете от сместа в капачки и ги разпределете из помещенията. Няма никакви съмнения, че хлебарките ще хукнат да бягат през глава още на мига.

Ако поставите малко Боракс по високите шкафове хлебарките ще го помислят за храна. Дръжте препарата далеч от домашните любимци, тъй като може да им навреди, пише Блиц.