Начало ЗДРАВЕ Винаги съм хвърляла кората от динята, докато съпругът ми не ми каза...

Винаги съм хвърляла кората от динята, докато съпругът ми не ми каза нещо, което много малко хора знаят за нея!

394

Без съмнение, когато говорим за дини, първото нещо, което си мислим е, че те са вкусни, сочни и освежаващи плодове, без да забравяме, че са изключително богати на витамини и минерали, които помагат да поддържаме здравето си. Обаче нещо, което много малко хора знаят, е, че кората от дините съдържа много свойства, които могат да предложат многобройни ползи за нашия организъм.

За да бъдем точни, бялата твърда част без аромат, която може да се види върху кората на динята, е много по-питателна на целулозата, защото съдържа високо съдържание на витамини като B6 и C, както и калий, магнезий и цинк.

Това, което трябва да знаете за кората на динята е, че много страни като Южна Азия и Съединените щати използват тази част от динята и я добавят в салати, само заради многобройните й витамини, минерали и ползи за здравето. Според различни изследвания 95% от хранителната стойност, която динята предлага, идва от нейната кората. От друга страна, потреблението на кората от диня също ни помага да намалим боклука, което е добро за нас, но и за околната среда. Много важна субстанция се крие в кората на динята, наречена ликопен . Той действа като мощен антиоксидант, който ни предпазва ефетивно от много заболявания.

Кората на динята също съдържа цитрулин, който е аминокиселина, която е от съществено значение за благосъстоянието на мускулите, затова, когато приемате цитрулин, бързо и лесно печелите мускулна маса. Цитрулинът също така съдържа диуретични свойства и ни помага да премахнем излишъка от течности от нашето тяло. За хора, които се интересуват от загуба на тегло, тази коричка ще бъде особено полезна, защото съдържа влакна, както и други хранителни вещества, витамини и минерали, които могат да стимулират успешната загуба на тегло.