Начало ЗДРАВЕ Моята фитнес инструкторка ми сподели как да накарам метаболизма ми да работи...

Моята фитнес инструкторка ми сподели как да накарам метаболизма ми да работи на нечовешки темпове и да гори мазнината моментално

422
Сподели

Всички познаваме някой, който яде доста, всеки ден и той или тя все още има перфектното тяло. Е, не бихме могли да променим нашата генетика или това, което е естественият ни метаболизъм, но бихме могли да променим ежедневните си навици и начин на живот, за да активираме нашите хормони за изгаряне на мазнини и да отслабвам доста по-бързо.

Днес ще предложим 13 съвета как да ускорите метаболизма си и да изгаряте мазнини през целия ден:

 

Останете хидратирани

Трябва да сте сигурни, че оставате хидратирани цял ден, за да подпомогнете метаболизма си, тъй като водата е една от най-важните части от вашата здравословна рутина.

 

Яжте първото нещо на сутринта

Метаболизмът се забавя през нощта, докато спите, не се храните и не сте активни.

Похапването на добра закуска веднага позволява на метаболизма ви да разбере, че сте се събудили и се движите, така че не е необходимо да бъде прекалено.

 

Подходящи размери на порциите храна.

Несъмнено, ако желаете да отслабнете и да ускорите метаболизма си, необходимо е да знаете, че една добра и здравословна диета е много важна. В резултат, трябва да имате богата на протеини закуска като най-голямото ви ястие е необходимо да е например две яйца и тост, среден обяд и малка вечеря.

 

Яжте често

Не прескачайте ястия, за да спестите калории! Поглъщането на три хранения и две закуски на ден помага на метаболизма ви да протича гладко през целия ден, докато дълго време без храна може всъщност да забави метаболизма ви.

 

Яжте чисто

Плодовете, зеленчуците, протеините и пълнозърнестите храни трябва да съставляват по-голямата част от вашата диета. Преработените храни са трудни за тялото ви да се смилат и те могат да направят метаболизма Ви бавен.

 

Уверете се, че вашите закуски имат протеин

Всекидневния протеин (белтъчини) е супер храна за вашия метаболизъм. Вместо тежки закуски с въглехидрати, които могат бързо да се усвоят и да ви оставят гладни за повече, редовно сервирайте закуска на базата на белтъците в нея.

 

Кратки, но чести тренировки

Не е нужно да прекарвате час или повече в фитнеса, за да получите ефекти от тренировка. Кратките тренировки на HIIT са достатъчни за метаболизма ви и способността ви да изгаряте мазнини. Трябва да се опитате да правите тренировка първото нещо сутрин, за да ускорите метаболизма си на висока скорост.

 

Периодично упражнение

Това означава, че трябва да сте по-активни като цяло. Редовното упражнение поддържа метаболизма ви да функционира с максимална ефективност, което не означава, че никога не трябва да напускате фитнес залата, но имайте предвид, че бихте могли да направите някои прости промени. Например, качете се по стълбите вместо с асансьора, ходете в офиса по време на обедната почивка или карайте кучето си на разходка.

 

Витамин D

Излезте на слънце всеки ден, защото слънчевата светлина е много полезна за вашето здраве. Той също така може да помогне на вашия метаболизъм. Трябва също така да знаете, че високите нива на витамин D са свързани със здрави нива на метаболизма и най-добрият начин да получите витамин D е да се изложите на слънце.

 

Калцият е от съществено значение

Хората, които са имали 1500 милиграма калций на ден, са приели по-малко мазнини от тези, които не са.

Според д-р Найджъл Търнър, който е изследовател в метаболизма в института “Гарван” в Австралия, “Проучванията показват, че жените, които се отказват от това хранене, са четири и половина пъти по-склонни да имат наднормено тегло. Набавянето на протеин сутрин изисква повече енергия от тялото ви да се разпадне, за да ви задържа повече сити за по-дълго време.

Друго изследване също така показва, че дамите с наднормено тегло, които са консумирали две яйца на ден в продължение на осем седмици, са загубили 65% повече тегло и имат 83% спад в измерванията на талията си от тези, които са яли багети.

 

Наспивайте се

Липсата на сън също предизвиква скок в хормона на стреса, кортизол, който нарушава кръвната захар и е доказано, че води до натрупване на мазнини около корема.

 

солена баня

Полагането на успокояваща вана в късния час на нощта е доста релаксиращо.

 

Студен душ

Студеният душ е действително полезен по рано сутрин и може да шокира вашата метаболитна система. Заедно с това ви помага да получите превъзходен тонус и енергия.