Начало ЗА ДОМА След като сложите от тази подправка в пералнята, резултатът ще ви хареса...

След като сложите от тази подправка в пералнята, резултатът ще ви хареса …много!

508

Може би всяко семейство има такива неприятни ситуации, когато ярките цветове, след пране в пералнята, променят тоновете си. Или когато любимият ви цвят блузка след няколко изпирания потъмнее.

Има много начини как да се запази бялото да е бяло, но не толкова много информация за това как да се запазят цветните дрехи.

Ето 5 лесни трика, с които да запазите цвета на дрехите след изпиране!

И не е необходимо да си купувате специални химикали. Природата е оставила няколко тайни!

Черен пипер Добавете една чаена лъжичка черен пипер в почистващ препарат или гел. Изсипете го в отделението, но не в основния препарат.

Пиперът ще помогне да се отървете от останките на препарата върху дрехите. Като правило, това е една от основните причини за изчезването на цвета след изпиране.

Сол Добавете няколко супени лъжици сол в прането и ще получите чудесен резултат! Солта предотвратява адхезията на сапун върху влакната на дрехите.

Разтворете солта в студена вода, след което накиснете дрехите за половин час. С този инструмент се постига траен и наситен цвят на дрехите!

Оцет Оцетът – Това е мощен инструмент, който е 100% гарантира максимално запазване на цвета. Той премахва сапуненит остатъци и работи като естествен омекотител.

Опитайте се да добавите чаша бял оцет в прането и не се притеснявайте, миризмата ще изчезне, когато изсъхнат.

Лимон Ако се притеснявате от миризмата на оцет, лимоновият сок се вписва перфектно. Той не само помага за запазването на цвета, но също така добавя приятен аромат!Кафе Никога не бих си помислила, но кафето и черният чай са чудесен помощник в борбата за запазване на цвета. Този инструмент се прилага само за нещата в черно!

За да направите това: Сврете две чаши кафе или черен чай и ги слагате директно в барабана. Резултатът е просто зашеметяващ! Но бъдете много внимателни: не забравяйте че става въпрос само за черни дрехи. Дрехи с други цветове след това трябва да се перате отново!

Запазването на цветовете става и с помощта н лимонена киселина, картофено нишесте и сапун настърган.

Поставя се по една супена лъжица от всяка съставка, след това се добавя 1 чаена лъжичка сол и малко количество вода, така че резултатът е паста. Нанесете агента директно върху петното и оставете да престои 12 часа. След това изперете дрехата.

Всички тези съставки са разбира се във всяка къща и на достъпна цена. Започнете да прилагате тези прости трикове и изберете кой ви е удобен най-много./zajenata.bg