Начало ЗА ДОМА Добротата е признак на сила! Предай доброто нататък

Добротата е признак на сила! Предай доброто нататък

500

Лесно е да се държим грубо. Това не изисква никакво усилие и е признак на слабост и несигурност.
Добротата показва голяма самодисциплина и силно самочувствие. Не винаги е лесно, когато си имаме работа с груби хора.
Добротата е знак, че човек е свършил много работа, за да се изгради като личност и е стигнал самостоятелно до себепознание, разбиране и мъдрост.

Изберете да бъдете добри, това винаги е правилно решение, защото добротата е признак на сила.ПРЕДАЙ ДОБРОТО НАТАТЪКИма един вълнуващ филм – “Предай нататък”. Учител дава на своите ученици задачата: „Измислете начин да промените света и го направете!” На “първо четене” звучи непостижимо. Така изглежда и за петокласниците във филма, но само преди да се замислят.Измислете начин да промените света и го направете!
На едно от децата му хрумва идеята за проекта “Предай нататък”. Измисля начин да промени света – всеки трябва да намери трима души, за които да направи по едно добро дело.Но това трябва да е нещо, което ще му отнеме време, усилия. Нещо, което ще го затрудни… И после? После трябва да помоли хората, на които е помогнал, „да предадат нататък”, да помогнат безкористно на трима други нуждаещи се. Така за кратко време светът ще бъде променен.
Може би ви звучи утопично и твърде невъзможно. И все пак думите на това домашно кънтят: Измислете начин да промените света и го направете! “Предай нататък” е един добър начин да бъдеш полезен на някого, да направиш добро дело, да промениш света… поне своя свят – хората около теб. Нека се замислим…