Начало ЗА ДОМА Винаги преди да засадя каквото и да било тичам до аптеката да...

Винаги преди да засадя каквото и да било тичам до аптеката да взема 1 бурканче и знам, че каквото сложа това ще поникне

297

Аспиринът е бил използван като болкоуспокояващо в продължение на десетилетия, но знаете ли, че има няколко практични начина за използване на тези хапчета?

Няколко таблетки аспирин биха могли да бъдат просто незаменими във вашата градина. Активната съставка в аспирина всъщност е била синтезирана от природата – от върба.

Естествено, когато сме в градината, ние искаме да отглеждаме само красиви и цъфтящи растения.

Но как бихме могли да увеличим продължителността на тази красота? Просто смелете няколко таблетки аспирин, смесете ги с вода и ги изсипете при вашите цветя! Аспиринът увеличава киселинността на водата, като по този начин ще отблъсне бактериите-убийци от цветята!

Нови растения от резници!

В растенията има “вкореняващ хормон”, който помага за успешното разпространение на тяхното “потомство”. За щастие, можете да симулират тези хормони с помощта на аспирин. Отново, просто разредете няколко таблетки аспирин в литър вода. Изсипете на мястото, където искате да засадите цвете!

Защо въобще работи? Аспиринът съдържа салицилова киселина, която е естествен регулатор на хормона на растежа.

Увеличаване растежа на растенията

Хората не са единствените същества на тази планета, които биха могли да се възползват от продуктивността. Растенията също успешно го правят. Градинарите в Университета на Роуд Айлънд провеждат експеримент, в който натрошили 4 таблетки аспирин и ги смесили с 4 литра вода. След това пръскали цялата градина на всеки три седмици с този разтвор. В края на периода на вегетация, резултатите били феноменални! Третираните растения растели много по-бързо.

Борба срещу болестите по растенията

Ако почвата е замърсена с гъбички или бактериални заболявания, вашите растения могат да бъдат унищожени в рамките на няколко дни. Обикновено, растенията бързо произвеждат салицилова киселина в отговор на атаката. Въпреки това, дори и тогава бедните малки растения изглеждат доста крехки и сухи. Аспиринът е в състояние пряко да атакува тези болести!

 

Източник: zajenata.bg