Начало КЛЮКАРНИК Няма да повярвате какво се е случило на победителката от Мастър...

Няма да повярвате какво се е случило на победителката от Мастър Шеф в мола, доказателство, че никой не е застрахован от нищо

467
Сподели

Третият сезон на „ Мастър Шеф ” е вече в историята, а човекът, който най-дълго ще го помни, е Божана Кацаров а. Точно тя спечели кулинарното риалити, а с това прибави и 100 хил.

лв. към личното си богатство, научи HotArena.

Самата шампионка е на мнение, че едва ли е щяла да триумфира в надпреварата за готвачи, ако не бил дългият й престой в Холандия. В страната на лалетата тя заминала на 18 и доскоро живяла там.

„Бях подготвена за „ Мастър Шеф ”, тъй като преди години работех в заможно семейство в Хага. Ако не бяха те, нямаше да имам опит в приготвянето на храна и в експериментирането с интересни и скъпи продукти. Имах критичното мнение на пет капризни човека, като половината от тях ядяха зеленчуци, а другите не вкусваха риба”, разказва Божана. При въпросните холандци тя била асистентка на съпругата, а в един момент предложила да им сготви нещо. Те се съгласили и останали очаровани. Оттогава грижата за трапезата им станала нейна. „Заминаването ми в чужбина след завършването на гимназия е най-големият бонус в живота ми”, дава си сметка днес младата жена.

Навремето Кацарова имала проблем с личното си тегло. За доста кратко време напълняла, стигнала до 75 килограма. В Хага обаче открила формулата на добрата форма – йога и колоездене плюс приготвена с любов храна. „Ключът към отслабването е да се чувстваш душевно спокоен”, разсъждава тя в разговор с репортер на „Уикенд”.

Преди години водела изцяло бохемски живот и нито един порок не й бил чужд. Днес пак определя себе си като „6 без 10”, но вече гледа да е по-умерена. „Хората е необходимо да имат мярка и инстинкт за самосъхранение. За да се чувстваш щастлив, превъзбуден и доволен от живота не са ти необходими наркотици, а приятели, вътрешна мотивация и стимул да правиш това, което искаш, независимо колко откачено и странно е то”, споделя актуалните си възгледи Божана. Тя не отрича, че е опитвала марихуана, но това не е никак скандално – все пак е живяла 9 години в държава, в която тази дрога е легална.

Последните няколко месеца донесоха на чаровната кулинарка куп положителни емоции, но не липсваха и изключително неприятни моменти. В разгара на участието й в „Мастър Шеф” тя била ограбена най-нагло в един от столичните молове. Отишла да превежда пари там, а докато се качвала с ескалатора от паркинга към търговската част на сградата, крадци пребъркали чантата й. Взели й портмонето с голяма сума, а също и личните документи – български и холандски. „Отидох в районното полицейско управление и се оказа, че пред мен чакат две момичета, обрани на същото място”, връща се към кошмарното си преживяване победителката в готварската надпревара на Би Ти Ви.