Начало КЛЮКАРНИК Какво може да се купи на цената на iPhone в Индия

Какво може да се купи на цената на iPhone в Индия

281

Apple iPhone е доста скъп смартфон почти навсякъде по света. Това не влияе особено на продажбите му в повечето държави, но ситуацията е различна в Индия. Анализ на компанията Mizuho Securities показва реално колко скъп е телефонът на Apple в Индия, съобщава онлайн изданието BusinessInsider.

Индия е важен пазар за Apple, защото там дялът ѝ е само 3% през първото тримесечие на тази година. Страната обаче има голям ръст и огромна аудитория, която за момента не е привлечена от предложенията на компанията. Причината може би е, че дори по-старите модели са изключително скъпи.

Анализът на Mizhuo Securities е направен с модела iPhone 6S, който Apple пусна на пазара още през 2015 г. За същите пари потребител в Индия ще може да си купува храна за една година напред. Може да си плати и наема на двустаен апартамент за един месец или да си купи 5 двупосочни самолетни билета за пътуване от единия край на страната до другия.

Вместо iPhone 6S, жител на Индия може да си плати водата и електричеството за 4 години напред или за също толкова време да плати интернет и кабелна телевизия. Сумата за един iPhone 6S ще осигури и 4 години месечни такси на мобилен телефон. Със същата сума ще може да плати 4 месеца на студентски заем, 6 месеца лизинг за автомобил или горивото за една година.

Все пак хората в Индия искат смартфони на Apple. Затова там популярен е моделът iPhone 5S, който компанията пусна през 2013 г. В опит да промени тенденцията, Apple отвори завод за производство на iPhone в Индия, което ще намали данъцитеи съответно цената, като компанията пусна и по-евтиния модел iPhone SE. Въпреки това хората искат класически iPhone с всички възможности дори и той да е по-стар.