Начало ЗДРАВЕ Тези храни ще балансират хормоните ви и ще ви накарат да отслабнете...

Тези храни ще балансират хормоните ви и ще ви накарат да отслабнете с лекота, а метаболизмът ви да работи като на дете

369
Сподели

Ако хормоните ни не са балансирани, даже да правим диета и упражнения, няма да успеем да отслабнем. Хормоните в тялото контролират всичко – от метаболизма до трупането на мазнини в тялото.

За да ги поддържаме в баланс и да помагаме на тялото да топи мазнините, необходимо е да включим следните 10 храни в диетата си:

1Авокадо.

Съдържа веществото бета- ситостерол, което е доста полезно за отслабването. Намалява значително холестерола в кръвта, балансира нивата на холестерола и намалява подуването на тялото.

2. Орехи.

Също съдържат бета- ситостерол, който контролира теглото. Съдържат също протеини и фибри, които забавят усвояването на въглехидратите в тялото. Те ни осигуряват и веществото мелатонин, което успокоява и подпомага съня.

3. Годжи бери.

Богати са на антиоксиданти, които поддържат тялото ни здраво. Годжи бери съдържат много желязо. Също и селен, който подобрява здравето на черния дроб и имунната система, също и на щитовидната жлеза.

4. Канела.

Ускорява метаболизма и стабилизира нивата на кръвната захар. Активното вещество в канелата – цинамалдехид, балансира хормоните в тялото. Достатъчно е да добавяме малко канела към кафето или млякото.

5. Зелен чай.

Увеличава метаболизма и помага на тялото да топи мазнините. Блокира освобождаването на хормона на стреса кортизол, който спомага за трупането на мазнини по корема.

6. Нар.

Притежава невероятни свойства. Съдържа най- много антиоксиданти от всички останали плодове. Съдържа същите естрогени, като тези, които произвеждат яйчниците: естрадиол, естриол, естрон и пр. Нарът помага да балансираме настроенията и ни предпазва от редица вредни заболявания.

7. Куркума.

Не е просто подправка, е чисто лекарство от природата. Подобрява баланса на хормоните, поддържа имунната система, намалява подуването на тялото.

8 . Ябълки.

Съдържа полезния флавоноид, наречен керцетин, който действа като мощен антиоксидант. Ябълките засищат за дълго време, подобряват издръжливостта.

9. Броколи.

Съдържат високи нива от фитохимикалите индоли, които имат важна роля в метаболизма на естрогените. Те превръщат естрогените в по- полезни за тялото вещества, като намаляват риска от видовете рак, свързани с естрогените – на гърдата и простата.

10 . Семена от чия.

Не съдържат глутен и са толкова универсални за приготвяне, че могат да се добавят към всяко ястие. Сред най- богатите източници на омега- 3 и фибри. Стабилизират кръвната захар, подобряват чувствителността към инсулина и облекчават пиковете на кръвното налягане.

 

Източник: zajenata.bg