Начало ВЕСТИ Поискаха оставка на кмета на „Младост“

Поискаха оставка на кмета на „Младост“

375
Сподели

Инициативният комитет, който издигна кандидатурата на кмета на столичния квартал „Младост” Десислава Иванчева, оттегли подкрепата си за нея, съобщи NOVA.

Причината за това е оставката на заместник-кмета Никола Вапцаров, която беше подадена в понеделник. Вапцаров обяви решението си да напусне поста си в социалната мрежа „Фейсбук“ и обвини кметицата в „шпиономания“.

„Има поредица от причини. Няма конкретна, която да е по-силна от останалите, защото за мен всички са фрапантни. Некоректното отношение към хората, които работят в администрацията, шпиономанията, тършуването нощно време в кабинетите им, сменянето на ключалки, гоненето им без причина и други”, обясни зам.-кметът в предаването „Здравей, България”.

От инициативния комитет, който издигна кандидатурата на Иванчева, обясниха, че се чувстват подведени от жаждата за власт, която тя демонстрира. От това, че е казала, че има нужните качества и ще се справи с позицията, а с работата си до момента показва точно обратното.

Те обвиняват кметицата за това, че все още не е инициирала промяна на устройствените планове за „по-приемливи нива на застрояване” в квартала.

Самата Иванчева също коментира ситуацията: „Всеки има собствено мнение. Двама души са споделили нещо в пространството и са иззели функцията, че са представители на инициативни комитети. Ние ще останем гражданско общество въпреки спънките и отрицателния пиар.

Единствената ми ахилесова пета са гражданите”.

Тя отрече обвиненията, че е правила нощни проверки на своите подчинени и е категорична, че няма да подава оставка.

Стефан Марков от Столичния общински съвет, който също иска оставката на Иванчева, заяви, че е време тя да започне да работи и да се справя с проблемите. Той коментира, че родители и директори на детски градини са я търсели заради проблеми с течове, а тя се е заключвала в кабинета си.

Хората, които застават зад Десислава Иванчева, коментираха, че тя е от малкото хора, чиито ръце политическите партии не могат да извиват. Жена, която се е опряла на системата.

Източник: Vesti.bg