Начало ЗДРАВЕ Ако направите това, никога повече няма да ви ухапе комар!

Ако направите това, никога повече няма да ви ухапе комар!

380
Сподели

Ухапвания на комарите , придружени със сърбене и зачервяване, са не само неприятни, но и доста опасни. Има няколко прости и естествени начини, чрез които може да се предпазим от тях, вместо да купуваме скъпо струващи репеленти.  Пийте витамин B1 .

Чрез този витамин кожата ни отделя специфична миризма, която ние не усещаме, но тя отблъсква комарите.

Консумацията на чесън има същия ефект, но с тази разлика, че миризмата му се усеща и от хората. Ако това не ви притеснява, можете да се защитите, като хапвате по-голямо количество чесън .Носете светли дрехи.

 

Комарите се привличат от тъмни и ярки цветове, така че се опитайте да ги избягвайте, когато излизате на открито. Изберете светла дреха, която покрива по-голямата част на тялото ви. Силните парфюми и дезодоранти, както и миризмата на пот също привличат тези насекоми. Така че поддържайте кожата си чиста, а не изкуствено ароматизирана.

Използвайте натурално масло или спиртна настойка от растение, което отблъсква комарите. Такива са: розмарин, валериана, невен, босилек, джоджен, градински чай, мащерка, мента, лавандула, евкалипт или чаено дърво. Те са най-добрите естествени репеленти против комари.

 

Източник: zajenata.bg