Начало ЗДРАВЕ Отслабване в краката по лесния начин

Отслабване в краката по лесния начин

314

Диетата за отслабване в краката  се отнася към групата на диетите с понижено използване на мазнини. Тя би могло да ви донесе изгода само в комбинация с физически упражнения.

Не очаквайте резултати, ако не съчетаете точен избор на храните с активна спортна активност. Какви храни включва диетата – храна, която подобрява  дейността на кръвоносната система  и мускулите. Разбира се е предпочитаните продукти да съдействат и за намаляване на мазнините в цялото тяло. Основен фактор е приемът на достатъчно количество вода – може да е чешмяна или минерална, но в никакъв случай газирана. Нужно е да се изпиват около 2 литра вода дневно. Допускат се, макар и в ограничено количество, натурални плодови сокове. Препоръчително е да се пие охладен чай от шипки.

В резултат на тази диета и подходящи кардио тренировки могат да се очакват подобрения в силуета на целите крака, основно бедрата, седалищните части и ханша. Още след първата седмица би трябвало при правилна работа да забележите намаляване на обиколките, дори кантарът да не отчита намаляване на общото тегло. Не бива да се забравя обаче, че в резултат на липсата на мазнини усвояването на някои витамини няма да е пълноценно, поради което се налага прием на поливитаминен комплекс, а ако се появи сухота на кожата, ежедневно да се приема една капсула рибено масло.

По-конкретно за диетата:

Тъй като от менюто трябва да се изключат основно мазнините, се препоръчва да не се консумират всички видове месо, а да се предпочитат само пилешко без кожа и нетлъсто телешко. Никакви консерви, колбаси, мазни риби. От млечните продукти са допустими само нискомаслените, а по отношение на сиренето и кашкавала трябва да се внимава и за тяхната соленост. Избягват се още: жълтъци на яйца, ядки, големи количества соя, големи количества шоколад (може малко блокче черен шоколад), захар. Какво е забранено – ползване на алкохол, на мазни продукти, захар, сладка, сладкиши, бонбони и кафе. И ако си помислите „Е, какво ще ядем тогава?!”, трябва да кажем, че има значително много храни, които могат да се консумират: зеленчуци от всеки вид, само да не са пържени, плодове от всеки вид; кафяв и бял неполиран ориз, вече казахме -пилешко и телешко, кълнове, зърна; нетлъста риба, белтъци от яйца, като един жълтък на 2-3 дни е допустим; зеленчукови супи и т.н. Ако не е възможно да се храните без хляб, нека той е в ограничен брой и да е от пълнозърнести брашна.

Всеки, който е прилагал диета за отслабване, добре знае, че е най-добре да приготвя храната на пара, чрез варене или печене. Ако не сте си правили омлет от белтъци на пара, опитайте, а за плънка ползвайте задушени зеленчуци – броколи, морков, зелен боб; гъби и др. Най-добре е да си изготвите предварително две менюта и да ги повторите през седмица. Така ще знаете точно какво ядете, а ако се погрижите да сметнете и калориите – идеално.

Диетата е 28 дневна и при съчетаване с редовно темпово ходене, тренировка на велосипед или велоергометър, плуване или друга аеробна дейност бързо може да даде резултат. Скачайте на въже, изкачвайте стълби, играйте с топка или обръч, но не си мислете, че с 20 минути ще решите проблема. Аеробната дейност трябва да надхвърля 30 минути при работа със средна интензивност.

Не забравяйте, че не кантарът, а метърът ще ви помогне да прецените дали диета е успешна, тъй като трябва да следите дали намалява обемът на вашите бедра и прасци (ако има мазнини и по последните). Запишете си мерките в началото на диетата и контролирайте какви са промените. Не е нужно да се мерите всеки ден, подходящо е да правите измервания веднъж седмично, да ги записвате и сравнявате с предходните.

 

Източник: zajenata.bg