Начало ВЕСТИ Този етиопец е виновникът за огнения ужас в Лондон, приготвил си багажа...

Този етиопец е виновникът за огнения ужас в Лондон, приготвил си багажа и едва тогава викнал пожарникарите!

406

Десетки, може би стотици мъртви. Това е вледеняващата статистика след пожара в Лондон. Засега властите в Лондон не искат да спекулират за причините, според всички съседи, обаче, виновен е един от обитателите жилище, намиращо се на четвъртия етаж в изгорелия блок.

Преживелите огнения ад разказват за преживяванията си. Пред Дейли мейл съседи твърдят, че пожарът е възникнал в апартамента на Бехаил Кебеде, таксиметров шофьор от Етиопия.
„Започна да чука по вратата ми и да крещи, че в апартамента му гори. Беше точно 00. 50 часа, спях, когато той ме събуди”, разказва съседка на Бехаил. Тя отишла заедно с него да погледне в апартамента му. „Пожарът се беше разразил от кухнята, видях как гори през отворените му врати, алармата не се беше включила.
Пожарникарите получили първия си сигнал в 00. 54 часа. „Видях пред апартамента на Бехаил голяма чанта, пълна с дрехи, сигурно преди да ги викне, си беше приготвил багажа”, предполага съседката.
Пожарникарите дошли на място за шест минути, но за следващите 25 целият блок започнал да гори като от кибрит. Една от версиите е, че всъщност пожарът се е разраснал толкова бързо заради изолацията, поставена през 2015 година. За да спестят, инвеститорите използвали леснозапалим материал. За това говорят и други свидетели, които твърдят, че усетили задушлива миризма на горяща вата или пластмаса.
Дори и без подробен оглед експертите са категорични, че бързината, с която се е разпрострял огънят, говори за това, че наистина не са спазени противопожарните изисквания за безопасност.

Източник: Blitz.bg