Начало ЗДРАВЕ Измих лицето си с тази смес снощи! Днес като се погледнах в...

Измих лицето си с тази смес снощи! Днес като се погледнах в огледалото, не можах да повярвам!

421

Измиването на лицето е нещо, което трябва да правим ежедневно. Естествено има твърде много продукти, които ще ви струват цяло състояние и изобщо няма да помогнат на кожата ви.

Истината е, че можете да си направите пилинг за лице вкъщи, като използвате две прости съставки.

Содата за хляб е груба и дори комбинирана с вода може да се използва за почистване на кожата .

Кокосовото масло е за овлажняване и когато комбинирате двете съставки, ще получите пастообразно вещество, което перфектно ще почисти и овлажни кожата на лицето ви.

Необходимо е само малка купа и лъжица. Изсипете сода за хляб в купата. Добавете същото количество кокосово масло и разбъркайте добре. След това сложете купата със сместа в микровълновата фурна в продължение на 20 секунди, ако не се разтвори достатъчно, поставете я в микровълнова печка за още 15 секунди.

Всичко, което остава да направите е, да поставите сместа във фризера за около 10-15 минути, което ще ви помогне лесно да вземете от купата и да я нанесете върху кожата си. Вече имате напълно естествен и нетоксичен начин да почистите лицето си.

Нанесете с кръгови движения и оставете го да действа за няколко минути, преди да го измиете. Содата дълбоко почиства кожата, а кокосовото масло, лекува вашите пори и дори се бори с белезите от акне, зачервяване и обриви. Крайният ефект е, че кожата ви ще бъде гладка и чиста.

 

Източник: zajenata.bg