Начало ЗА ДОМА Най-големите грешки при пране на дънки

Най-големите грешки при пране на дънки

386

Някои смятат, че дънките изобщо не трябва да се перат в пералня, но повечето от нас го правим. Модел от деним в син или черен цвят, който искате дълго да изглежда като нов, избягвайте следните грешки, които унищожават цвета.

Независимо от програмата за пране, която ще изберете, прането и сушенето е вредно за цвета. За да не се отмие, задължително обърнете дънките от вътрешната страна, преди да ги поставите за пране и сушене. Също така, закопчайте всички копчета и ципове.

Ако искате дънките ви дълго да изглеждат като нови, трябва да включите програма за деликатно пране и сушене. Ръчното пране и сушене са най-желателни, но рядко имате желание и време. Освен ако панталоните не са твърде мръсни, най-добре е да ги перете в студена вода. Изберете по-ниска температура на водата и ги сушете на по-ниски температури.

Колкото повече дрехи поставяте в пералнята, толкова повече цвета на дънките ще избледнява. Без място за движение, циповете и металните части могат да се заплетат, а краищата да се оплетат. Дрехите трябва плавно да се движат в машината, за да може добре да се изперат и изсъхнат. Препаратът за тъмни дрехи се оказва ефективен, защото има съставки, които запазват цвета и деактивират хлора във водата, което причинява избледняване на дрехите.

Ако дрехите се оставени дълго в сушилнята, тъканта се събира. Желателно е да извадите дънките от пералнята още докато са леко влажни, за да доизсъхнат на въздух. /zajenata.bg