Начало ЗДРАВЕ Ето как се справих със задържането на вода в тялото – 5...

Ето как се справих със задържането на вода в тялото – 5 кг по-малко само за 3 дни!

399
Сподели

Причините за задържане на вода могат да бъдат много, от навиците, до диетата ви. Дисбаланс на хормоните по време на менструален цикъл, бременност, менопауза и ПМС може да направят една жена, да се чувства подута и не е тайна, че при много от тях, гърдите са „пълни“ няколко дни преди менструацията.

Един прекомерен прием на сол, захар и мазнини може да допринесе за задържане на вода, което допълнително ползи за недостатъчен прием на витамин В комплекс, протеини.

Бързото хранене и храната, са силно физиологичен акт, така че тялото започва да задържа вода, и ние смятаме, че сме подути в областта на корема и крайниците. Също така, хронични заболявания, такива като бъбреци, бял дроб, или артрит могат да доведат до задържане на вода.

Магданозът е растение, което ние използваме като подправка, а притежава „магически“ сили. количество му в хранителни продукти е все още малко, така че не е достатъчно, за да започне отстраняване на натрупаната течност от тялото. Магданозът е отличен съюзник в борбата срещу проблеми с уринирането, бъбречни заболявания и силен диуретик. Като средство за защита може да се използва корени и листа от магданоз.

Има много рецепти за приготвяне на чай от магданоз, читателка разказва: „Магданозът е истинско чудо. В четвъртък бях 72 кг, а два дни по-късно – пет килограма по-малко! Не става въпрос за теглото на мазнините, но на натрупаната течност, която бях събрала в тялото си. Чувствам се страхотно лека.“.

Читателите бяха помолени да обяснят как и по какъв начин използват магданоз, след като в продължение на няколко дни загубиха 5 кг.

Рецептата е съвсем проста.

Във вряща вода (около един литър), добавят се 5 супени лъжици нарязан магданоз.

Течността се се оставя да престои за около двадесет минути, след това прецедете чая и можете да го пиете или заедно със ситно нарязан магданоз.

Магданозеният чай може да се пие и топъл и студен.

 

Източник: zajenata.bg