Начало ВЕСТИ Хванах, как свекърва ми бие сина ми -Това, което ме изненада е...

Хванах, как свекърва ми бие сина ми -Това, което ме изненада е рекцията на мъжа ми!

492

„Уважаема д-р Груйчева

От преди малко повече от две години, аз и съпругът ми имаме син. Вместо безкрайно щастие и радост, в нашето семейство започнаха да се случват раздори, благодарение на моята свекърва!

До този момент, тя не се намесва в живота ни, а сега, по всякакъв начин се опитва да повлияе на възпитанието на сина ни, налага своите възгледи и мнения.

Мен, това нейно отношение ужасно ме притеснява, аз говорих с моя съпруг, но той напротив, не вижда нищо лошо в това!

Ситуацията ескалира, когато тя пред очите ни, удари нашия син! Въпреки че аз ясно бях казала, че никой не бива да бие детето ми.

Дори и на това събитие, съпругът ми остана безразличен и се опита да защити майка си. Всичко това допълнително развали отношенията ни.

Посъветвайте ме, как да се справя със свекърва си, а да не разваля допълнително семейните отношения?“

 

Отговор от д-р Радмила Груйчева, психолог и психотерапевт:

Ситуацията е доста сложна, защото ако вие като майка се откажете от родителската роля, която имате като естествено право, ще останете недоволни.

Това, което трябва да разберете е, че вашата роля като майка и родител е неприкосновена и естествено ви принадлежи!

Съпругът върви по линия на най-малкото съпротивление, като би направил някакъв баланс и би въвел семейния мир.

Въпреки това, основният проблем е между вас и съпруга ви, защото вие двамата сте заклети пред закона и пред Бога и сте отговорни за развитието и възпитанието на детето.

Това, което трябва да направите е да поставите ясни и недвусмислени правила и граници и същите да посочите на свекървата, а съпругът да застане твърдо зад този договор!

Той си мисли, че с неговата ненамеса и незаемане на страна поддържа някакъв мир, но постига точно обратното.

Бабите и дядовците трябва да подкрепят децата в техните положителни действия и трябва да осъзнаят, че трябва да  дават тяхната помощ само когато това  поискат родителите на тяхното внуче.

Почитаеми, не сте сами, тези проблеми се срещат в почти всяко второ семейство, трябва да издържите, за да покаже характер, да не влизате в жлъчни словесни спорове.

 

Източник: zajenata.bg