Начало ЗА ДОМА Купувам коланите на безценица от втората употреба. Останалото си е мой патент:...

Купувам коланите на безценица от втората употреба. Останалото си е мой патент: залята съм от поръчки до края на годината!

532

Мразя да хвърлям старите вещи, затова често се питам: какво може да се направи от непотребните неща ?   Особено ако те са подарък от любим човек и да ги хвърлиш е направо жалко. Днес ще ви науча какво може да направите от непотребните колани на мъжа си, така че интериорът ви да се превърне в уникат!

Ако имате много кожени колани, които вие или мъжът ви вече не носите, спокойно може да поправите с тях такава полезна вещ като  масичката за кафе , ако стъкленият й плот се е счупил или просто ви е омръзнал. Просто опаковайте добре с колани горната част на масата и пристегнете хубаво. Получава се страхотно нещо.

масичка от колани

Счупеният стар стол на тавана също може да заживее нов живот с облицовка от колани – страхотна идея за градината!

стол от кожени колани

Кожени колани може да сложите вместо  дръжки на кухненските шкафове . Много оригинално и го няма в нито един магазин за мебели!

кожени дръжки на шкафа

Ако все пак не разполагате с толкова много колани, ще ви науча как лесно да си направите стилен рафт за книги с помощта само на няколко кожени колана.

Ще се впише лесно във всеки интериор и не струва на практика нищо .

рафт от колани

Как да си направите свой собствен рафт от колани ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ: 2 дъски с желаната дължина и ширина 2 колана лак за дърво 6 пирона чук линийка молив

КАК СЕ ПРАВИ:

Подгответе дървото за полагане на лак или боя: Премахнете грапавините с шкурка, ако има такива, и намажете с импрегниращ материал за дърво .рафт от стари колани

Обработете дървото с лак или боя. Може да го нанесете с четка за създаване на плътен слой или с гъба, за да направите мотив.

рафт от колани

Сега идва ред на коланите. Отрежете катарамите и заострения им край.стари колани

Разрежете коланите на половина.рязане на колани

В резултат на това ще получите 4 кожени ленти.кожени ленти

Отмерете от двете страни на дъската отстояние от 4 см и отбележете с молив мястото.рафт от стари колани

Закрепете една от кожените ленти върху маркираното място, както е показано на картинката.саморъчен рафт от стари колани

Закрепете коланите за дъската посредством четири малки пирончета и чук.кожен рафт

Заковете рафта на стената. Направи втория по същия начин. Препоръчваме да направите няколко един под друг, защото в резултат изглеждат хармонично и много стилно.рафт за стената от стари колани

Не се съмнявайте, че ще издържат. Дъските ще издържат натоварването на много книги и предмети.оригинален рафт от стари колани

 

Вие сами може да развихрите въображението си, използвайте тази техника! Можете да направите рафтове с различна дължина и от различни материали. А за книги не е необходимо дори да използвате дървени дъски:

етажерка за книги от стари колани

А ето и още няколко свежи идеи, които спокойно може да използвате за вдъхновение:

кожени чанти от стари колани

килимче от кожени колани

саксия от колани

постелка от кожени колани

килим от стари колани

градински рафт от колани

 

Източник: zajenata.bg