Начало КЛЮКАРНИК Вижте световноизвестните богаташи, които лишават децата си от наследство (СНИМКИ)

Вижте световноизвестните богаташи, които лишават децата си от наследство (СНИМКИ)

448

Много от най-богатите хора на планетата споделят убеждението, че когато парите са самоцел, те никога не идват. Бизнесът е въпрос на добър мениджмънт, брилянтни идеи, отдаденост, последователност и перфекционизъм. Едва след това идва и състоянието.

Когато разполагаш с повече пари от 99% от хората на планетата, ти гледаш на богатството с друго око, различно от това на нямащия. Няма нищо странно в това, че голяма част от милионерите и милиардерите на планетата водят доста скромен, минималистичен начин на живот, невинаги живеят в най-големите къщи и далеч невинаги се возят в най-лъскавите коли, нито пък залагат на визия, която да крещи „аз съм много богат“.
Голяма част от тези хора са доказани филантропи, които даряват по-голямата част от състоянието си за благотворителност. И без това толкова много пари няма реално за какво друго да послужат на един единствен човек и на семейството му.
А като споменахме семейството – вижте в галерията кои от най-богатите хора избраха да не завещават огромното си състояние на своите деца и с какви аргументи взеха това решение.


През 2006 година легендарният американки инвеститор и бизнесмен Уорън Бъфет обяви, че дарява 99% от състоянието си за благотворителност. „Не съм голям привърженик на богатството по наследство, особено имайки предвид, че 6 милиарда хора по света са по-бедни от нас“ – казва милиардерът.

Джордж Лукас със сигурност е продуцент, режисьор и сценарист от най-високо ниво, а състоянието му отдавна е надминало милионите и е достигнало до още по-внушителни цифри. Лукас има 4 деца, които няма да наследят и стотинка от състоянието му, защото след смъртта му то ще отиде за благотворителност.

Марк Зукърбърг е споделял неведнъж, че през живота си възнамерява да дари по-голямата част от парите си за благородни каузи, което автоматично значи, че децата му няма да могат да се възползват напълно от огромното му състояние. Основателят на Facebook е виден филантроп и непрекъснато подкрепя важни за хората и планетата инициативи.

Стинг по време на кариерата си дотук е успял да натрупа около 300 милиона долара. Той има 6 деца, но нито едно от тях не е включено в завещанието му. Големият музикант споделя, че към момента те се оправят в живота повече от чудесно, без да разчитат на финансовата му подкрепа и това ще се запази и в бъдеще, когато го няма.

Елтън Джон, който вече е на 70 години, е горд родител на две деца, които отглежда заедно с половинката си Дейвид Фърниш. Легендата споделя, че не желае те да израснат със сребърна лъжица в устата, ето защо те няма да наследят състоянието му, тъй като смята, че би съсипал живота им като ги залива с пари наготово. Споделя, че предпочита да си изкарат парите сами.


Един от най-богатите хора на планетата Бил Гейтс не е изключил напълно децата си от завещанието си. Ще даде на всяко едно от тях по 10 милиона долара, което за обикновен човек може да звучи като огромна сума, но на фона на състоянието на Гейтс далеч не е. Останалата част от богатството му са предвидени за благотворителност след смъртта му.

Американският бизнесмен, автор и политик Майкъл Блумбърг е десетият най-богат човек на планетата със състояние над 50 милиарда долара. Той също е известен филантроп и участва в множество каузи в полза на нуждаещи се. Ето какво казва по отношение на плановете да дари огромна част от наследството си за добри инициативи: „Ако искаш да направиш нещо за децата си, да им покажеш колко ги обичаш, най-добре е да подкрепиш организации, които ще направят света по-добро място за живеене за тях и техните деца“.

Звездата на кулинарния подиум Гордън Рамзи казва следното за решението си да не завещае парите си на своите деца: „Със сигурност парите не отиват при тях и в това няма нищо лошо, идеята е да не ги опропастя така“ – споделя строгият, но справедлив татко.

Популярният телевизионен продуцент Саймън Кауъл знае какво е да се бориш по пътя към успеха. Саймън иска сина му също да се оправя сам в живота си и е твърдо решен да дари всичките си пари за благотворителност след смъртта си.

Джеки Чан има син и дъщеря, които също няма да се възползват от богатството на баща си. Синът на известния актьор вече е тръгнал по неговите стъпки, изявява се и като певец, което прави Чан още по-уверен в решението си относно наследството.
Източник: webcafe.bg