Начало ЗА ДОМА Огледало в спалнята е пълно табу, цветя в спалнята водят до кавги-Ето...

Огледало в спалнята е пълно табу, цветя в спалнята водят до кавги-Ето какво да избягвате, там където спите!

467

Никога не забравяйте, че спалнята е място за почивка и релаксация. Ето какво трябва според Фън Шуй да премахнете от стаята, където спите:

Вода

Груба грешка е в спалнята да има водни характеристики. Например, да се сложи в нея аквариум. Смята се, че това ще донесе само нещастие на собствениците на този дом – или ще ги ограбят, или ще претърпят големи финансови загуби.

Когато Фън Шуй специалистите говорят за воден интериор в спалнята имат предвид не само аквариуми, а и снимки с морски пейзажи, живописни езера, дори и декоративни фонтани.

Цветя и други растения
Със сигурност няма да ви хареса, но не украсявайте спалнята с цветя и други растения, особено тези, които са в етап на растеж. Те притежават особено висока Ян енергия (положителна, топлата, светлинна енергия), но според Фън Шуй, цветята в спалнята могат да доведат само до кавги, недоверие и скандали. Снимки с цветя, също не е желателно да имате.

Огледало
Огледалото срещу леглото е забранено от законите на Фън Шуй. Дори може да се каже, че е пълно табу. Нещо, което може да разруши брака, е точно огледалото в спалнята. Огледалото по принцип се счита за магически предмет.

Улеснява усвояването на лошите енергии, запазва и отразява. А това е много опасно по време на сън, когато се счита, че човек е незащитен.
Специалистите по Фън Шуй съветват, ако толкова много искате да имате огледало в спалнята, то трябва да бъде на вътрешните части на вратите на гардероба.
Смята се също, че в спалнята не трябва да държим всичко, което е с отразяваща повърхност. Ако имате телевизор в стаята, екранът трябва да се покрива с кърпа, преди да заспите.