Начало ЗДРАВЕ Ето защо е толкова полезен и трябва да го включим сега в...

Ето защо е толкова полезен и трябва да го включим сега в менюто си, докато пазара е залят с него и е евтин през лятото

453
Сподели

Патладжанът е отлично средство за възстановяване на метаболизма

Малко известен е фактът, че в древни времена патладжанът е смятан за отровно растение поради тъмния му цвят.

В Индия обаче го превърнали в незаменим ресурс, след като бавно започнали да откриват лечебните му свойства. Почти всеки знае, че патладжанът е особено полезен при ревматични болки, слънчеви изгаряния и сърдечносъдови проблеми.

За щастие този натурален лек е лесно достъпен.

Ето и трите ползи, които носи за тялото водата от патладжан:

Патладжанът е отлично средство за подобряване на метаболизма

 

Полза №1 Водата от патладжан е отлично средство за понижаване на холестерола. Изследвания, проведени от екип учени от САЩ доказват, че патладжанът е идеално естествено средство за намаляване на нивата на лошия холестерол в организма. Всъщност този факт не е случаен, тъй като патладжанът съдържа най-изобилния антиоксидант – хлорогенната киселина.

Съдържащата се в патладжана вода пък има свойството да стимулира кръвообращението и да намалява риска от натрупвания по стените на артериите. Най-голямо количество флавоноиди се съдържат в кожата на патлаждана, затова е най-добре да го готвим заедно с нея.

 

Полза №2 Патлажданената вода ефикасно успокоява ревматичните болки. Тя е отлично средство, ако страдате от болки в ставите и подуване. Както вече споменахме, в патладжана се съдържат големи количества хлорогенна киселина, която успешно успокоява инфекции от различен произход.

 

Полза №3 Водата от патладжан успешно премахва мазнините. Горчивият вкус на патладжана се дължи на няколкото лечебни съставки, съдържащи се в него, които помагат за пречистването на организма и стимулират работата на черния дроб. Патладжанената вода подобрява работата и на жлъчния мехур като по този начин подобрява допълнително метаболизма, което води до изгарянето на мазнини, пише jenskisvqt.com .

 

Източник: zajenata.bg