Начало ЗДРАВЕ Вълшебната аспиринова маска за лице!

Вълшебната аспиринова маска за лице!

543

Много евтина и ефикасна, аспириновата маска е вариант на BHA маска за лице, подходяща за всички типове кожи. Какво представлява BHA? Бета хидрокси киселина.

Една от съставките й е салициловата киселина, която се използва твърде много в козметичната индустрия. Аспириновата маска е извънредно много ефикасна за лицето  и може да се приготви от салицилова киселина /продава се на прах в аптеките и струва стотинки/ или от най-обикновен аспирин. Тази маска ще ви помогне да почистите порите си в дълбочина и ще придаде приятен и свеж вид на лицето ви.

Как да си я направите : 1/4 чаена лъжица салицилова киселина на прах или 3-5 стрити таблетки аспирин смесете с малко количество вода, колкото за едно нанасяне върху лицето. Нанесете върху сухо и чисто лице, като наблегнете на Т-зоната. Оставете да изсъхне. Вземете козметичен тампон, намокрете го и започнете да обтривате лицето с кръгообразни движения. Накрая изплакнете много добре с вода. Практически могат да се направят безброй вариации на тази маска – можете да добавите стрит аспирин към готовата си маска за лице, да добавите лъжица мед или кисело мляко. Можете да добавите салициловата киселина или стрития аспирин в глинена или хидратираща маска.

Внимание !: Избягвайте зоната около очите, защото действието на тази маска ще е твърде агресивно върху нежната кожа в тази област. Не превишавайте дозата, за да не изгорите кожата си. Не правете тази маска повече от два пъти в седмицата, ако кожата ви е мазна или има акне, и не повече от един път в седмицата, ако кожата ви е суха или нормална.

Ако усетите кожата си твърде раздразнена, веднага изплакнете с вода. Задължително използвайте крем с висока SPF защита, след като сте правили тази маска. Резултатите: Ефект има още при първия път. Ще усетите кожата си невероятно гладка и чиста./zajenata.bg