Начало ЗДРАВЕ ИМА ГО ВЪВ ВСЕКИ ДОМ, НО КОЙ ДА ЗНАЕ! МОГЪЩ ЩИТ СРЕЩУ...

ИМА ГО ВЪВ ВСЕКИ ДОМ, НО КОЙ ДА ЗНАЕ! МОГЪЩ ЩИТ СРЕЩУ РАК И ДИАБЕТ! САМО СВАРЕТЕ МАЛКО

515
Сподели

Ново проучване разкрива, че жените, които изпиват по 4 чаши кафе на ден, намаляват наполовина риска да се разболеят от захарен дианет тип 2.

Според изследователи кафето повишава количеството на половия хормон SHBG в кръвта. Увеличеното количество на този хормон се свързва с намаляването на риска от развитие на диабет тип 2, който се придобива при затлъстяване, стрес или е наследствено обременен.

Все още експертите не са установили коя точно съставка от кафето повишава SHBG. Предишни проучвания предполагат, че заслугата за повишените нива не се дължи единствено и само на кофеина, но и на други съставки, изграждащи кафето.

Подобни проучвания са направени и сред мъже. Пиенето на кафе при тях има подобни резултати, но все пак консумирането на кофеиновата напитка и последващите ползи са по-осезаеми при жените.

Освен това редовните пиячи на кафе са по-защитени от някои ракови болести. Тези, които изпиват по четири и повече чаши кафе на ден, рядко страдат от рак в устната кухина или гърлото. Напитката предпазвала мъжете от рак на простатата. 20- годишно проучване, проведено сред 50 000 мъже доказало, че редовнатаконсумация на кафе намалява риска от тоиз вид рак с 60 %.

Кафето съдържа повече от 1 000 вещества, които имат антиоксидантно действие.

Ободряващата напитка е полезна и за мозъка. Тя помага за превенция на невронната дегенерация, свързвана с мозъчни нарушения и остаряване. Редовното пиене на кафе в дългосрочен план подобрява паметта.

Кофеиновото изкушение е добро и за сърдечната ни система. Жените, които редовнопият кафе, намаляват с 24 % риска от сърдечно-съдови заболявания.

Кафето предпазвало и от мозъчни тумори.

Все пак не забравяйте, че тайната на живота е в мярката на нещата. Не злоупотребявайте с любимата си напитка, приемайте я в разумни количества. Прекомерната употреба ще доведе до засилен риск от влошаване на здравето ви./ezine.bg