Начало КЛЮКАРНИК Тези четири типа хора са най-привлекателни за комарите

Тези четири типа хора са най-привлекателни за комарите

489

За комарите някои хора са неустоими, което понякога може и сами да забележите. Така в групата хора, едни ще се оплакват от тях, а други няма да забележат комарите.

Учените казват, че има основателни причини за това, като ги разделят на има категории хора, които за комарите са най-привлекателни, пише „Bright Side“.

Бременни

Комарите ги привлича въглеродният диоксид, който хората произвеждат, докато дишат. Бременните жени произвеждат повече въглероден диоксид, което означава, че комарите могат да обърнат повече внимание на тях.

Тези, които спортуват

Комарите са особено агресивни, ако усетят някой, който току-що бяга тренира или се занимава с друга физическа активност.  Привличат ги млечните киселини, които тогава значително се произвеждат в мускулите.

Тези, които пият алкохол

Експертите установили, че комарите се привличат от хора, които пият алкохолни напитки защото алкохолът повишава температурата на тялото, а те харесват това.

Хората с нулева кръвна група

Изследването отчита, че вероятността комар да ухапе някой с нулева кръвна група е 83%, а най-малко са привлекателни тези с кръвна група А.

 

Източник: zajenata.bg