Начало ВЕСТИ Президентът Румен Радев и Десислава Радева станаха хит в Атина

Президентът Румен Радев и Десислава Радева станаха хит в Атина

453
Сподели

След официалната визита на високо ниво, президентът и Първата дама Десислава Радева се отдадоха на културни мероприятия.

Президентът Румен Радев се срещна с гръцкия си колега вчера. След поредица от официални събития, върховният главнокомандващ и Десислава Радева отделиха няколко часа преди полета си обратно за България, за да се започнат със столицата Атина.

Първата ни двойка първо посети Акропола, а след това и Партенона.

По време на разходката си бяха съпровождани от екскурзовод, който им разясни подробности от гръцката история и в частност за културните забележителности в Атина. Не че се оказа особено належащо… Румен Радев шашна всички с познанията си за миналото на южната ни съседка.

На домакините осната да обяснят откъде идва символиката на мира и мъдrостта на Атина и защо Партенонът е символ на силата и богатството и гръцката демокрация. Плътно до президента бе и Десислава Радева, която видимо остана очарована от видяното.

Съпрузите не пропуснаха да си направят няколко снимки за спомен пред забележителностите. Те се бяха предрешили в бяло, в синхрон с жарещото слънце. За разходката си из историческата част на Гърция, Десислава Радева избра бяла памучна блузка без ръкави и свободен летен панталон с цветна шарка. Косата й изненадващо бе небрежна и вързана на кок, пише pik.bg.

За официалната си среща с гръцкия президент, Първата дама заложи също на семплото облекло. Тя заложи на обикновена рокля в тъмен цвят и с дебели презрамки. Явно след скандала около визията й на юбилея на Симеон Сакскобургготски Десислава Радева е решила този път да не привлича вниманието върху себе си. Въпреки това, вече всяка нейна поява ще се гледа през призмата на облеклото й.

Източник: Zajenata.bg