Начало ВЕСТИ Внимание, родители! Нова опасна мода набира скорост в мрежата! (СНИМКИ)

Внимание, родители! Нова опасна мода набира скорост в мрежата! (СНИМКИ)

494

Нова опасна мода в интернет е на път да превземе света. В момента тя е разпространена само на територията на Китай.

Местните медии не спират да предупреждават родителите да обръщат повече внимание на нещата, с които се занимават с децата им, след като в последните седмици мрежата буквално бе залята от снимки на ръце с бродерии по тях.
Според една от водещите версии, опасната мода е взаимствана от скандалната японска анимация Tokyo Ghoul, в която един от персонажите непрекъснато покрива кожата си с шевове.


Лекарите предупреждават, че подобна „игра” може да бъде много опасна, тъй като иглата може да инфектира кръвта и да доведе до сепсис. Въпреки това шиенето по кожата активно се разпространява в социалните мрежи. Младите не спират да се хвалят с творбите си от цветни конци, опитвайки се да надминат другите по въображение.
Привържениците на опасната мода не се ограничават само до повърхността на дланите и използват всички части от тялото –пръстите, стъпалата, дори и устните.


Новата мода притеснява не само родителите, но и властите. Те смятат, че тя е свързана с популяризацията на „Синия кит” и се опитват да пресекат всякакви опити за разпространението й.


Вече има и един арестуван тийнейджър, който е обвинен в екстремизъм.