Начало ВЕСТИ Лекар почина от рак, от който лекувал пациентите си

Лекар почина от рак, от който лекувал пациентите си

415
Сподели

28-годишен лекар умря от същата рядка форма на рак, от която се опитвал да спаси своите пациенти. На големия палец на Ед Шоулер бил открит неоперативен сарком, който се срещал най-често при хора на възраст от 20 до 40 години.

По ирония на съдбата той починал именно от тази рядка форма на онкологичното заболяване, която самият той опитвал да изучи, за да излекува пациентите си, съобщава Daily Mail.

Ед учил в Кембридж в течение на шест години и завършил с отличие преди да започне работа в болница Джон Радклиф в Оксфорт и в Кралската болница в Беркшир. Унесен в работата си, младият мъж дълго време игнорирал подозрителен израстък на палеца си. Когато започнал да се чувства зле, лекарите го диагностицирали с рак.

Дори и болен, той продължил да се бори срещу рядката форма на рак. Ед взел участие в изпитанията на нов лекарствен препарат, който, за съжаление, не му помогнал. Затова и през последните месеци на живота си младият мъж опитвал да остави в близките си топли спомени и се наслаждавал на времето, което му остава.

На страницата му във Фейсбук се вижда, че той е сбъднал някои от мечтите си за пътешествия. Преди да умре, успява да посети Ню Йорк, Париж, Виена, Севиля и обхожда почти цяла Англия./zajenata.bg