Начало ВЕСТИ Истинска благодат: Мюсюлманин доказа, че може да се развива успешен бизнес в...

Истинска благодат: Мюсюлманин доказа, че може да се развива успешен бизнес в рамките на шариата

424

Когато Фирас Китани и неговият брат учили в колежа, те отворили в местен търговски център будка за продажба на меки домашни чехли. Палестинците по произход получили висшето си образование във факултета по биомедицина в Канзас, а след това решили сериозно да се заемат с бизнес и да създават работни места в страната си.

Сега те са успешни бизнесмени от Силициевата долина. Фирас е собственик на компанията Amerisleep, произвеждаща и продаваща високотехнологични и много скъпи матраци за сън, в чиято разработка са използвани последните постижения в науката.
Компанията на предприемача мюсюлманин и брат му започва да носи приходи още от момента на своето създаване, при това Фирас винаги се ръководи от етичните канони на исляма при развиването на своя бизнес.

„Да си американец мюсюлманин, създал успешен бизнес, е истинска благодат”, казва Китани, цитиран от Business Insider.
„Разбрах, че спрямо истинското значение на ценностите на исляма има фундаментално неразбиране. Бидейки бизнесмен-мюсюлманин, аз от своя срана се старая да просвещавам хората и да демонстрирам своите религиозни възгледи както лично, така и професионално”, споделя Китани.