Начало ЗДРАВЕ Казах им сбогом веднъж завинаги с тази домашна рецепта и си подарих...

Казах им сбогом веднъж завинаги с тази домашна рецепта и си подарих гладка кожа, за която мечтаех цял живот

434
Сподели

Гладка кожа след епилация – има ли жена, която да не си е мечтала за това? С някои от модерните средства за обезкосмяване това е възможно

Гладка кожа след епилация може да имате и у дома. Научете как и задължително си запишете рецептата, която ще ви предложим днес.

Каквото и да ви говорят, мода на косматите женски крака никога не е идвала, няма и да дойде.

Днес вече има доста начини да се отървете от нежеланото окосмяване у дома: бръснач, епилатор, кола маска.

Но след тяхното приложение често се появява неприятно дразнене или подкожни косъмчета.

Има начин да предотвратите всичко това. Има рецепта, която дава удовлетворението на две в едно – едновременно епилира и омекотява. С помощта на тази рецепта ще омекотите кожата преди епилация, ще направите косъмчетата по-тънки и ще ви послужи като инструмент за дезинфекция и омекотяване след епилация. Най-общо казано, рецептата ще ви помогне да свалите безболезнено и естествено горния слой на кожата, който често е слой от мъртви кожни клетки.

 

Премахване на нежеланото оксмяване и гладка кожа за най-дълго време. Рецепта с удовлетворяващо действие

Необходими съставки:

1 ч.л. сода за хляб 1 супена лъжица утайка от кафе Няколко капки зехтин или козметично масло, или етерично масло за тяло по ваш избор и предпочитание.

Как се прави?

1. Смесете содата за хляб и утайката за кафе. За да не е твърде суха тази смес добавете няколко капки зехтин или предпочитано от вас масло за тяло. Компонентите се сместват добре, докато сместа стане гладка.

Получената смес се нанася върху мястото, което ще се епилира, като предварително сте напарили внимателно кожата под душа с топла вода или във ваната. Разпределете внимателно, нанесете и масажирайте леко около 10-15 минути. След това отмийте с топла вода. Ежедневно използвайте тази смес в продължение на 1 седмица. Просто се опитайте да се прилагате сместа равномерно, без пропуски.

 

Имайте предвид, че този инструмент е по-добре да не се поставя в зоната на бикините.

Там кожата е много деликатна. Но за краката и ръцете това е просто идеално средство.

Само след седмица косъмчетата ще изтънеят и ще може по-лесно да се отстранят. Освен това, кожата ще е мека и гладка.

Не забравяйте, че прекомерното окосмяване по тялото може да показва хормонален дисбаланс. В този случай е по-добре да се консултирате с лекар.

Кажете ни в коментарите какъв вид депилация предпочитате и не забравяйте да споделите тази полезна статия с приятелите си!

 

Източник: За жената