Начало ВЕСТИ Убиецът на Виола към бившата си и сестра й: Ще ви разчленя...

Убиецът на Виола към бившата си и сестра й: Ще ви разчленя и ще ви излежа!

549

„Ще ви избия“, „Ще ви разчленя и после ще ви излежа“. Това са само част от СМС-ите, които 28-годишния убиец Стефан Станев пращал на бившата си съпруга Благовеста и сестра й Станислава. Жената и семейството й подали 4 сигнала в полицията срещу наркомана, а един от тях е изпратен в прокуратурата с мнение за образуване на дело за заплаха за убийство. Това са заявили от МВР пред „Телеграф“.

Станев беше арестуван до заведение в Созопол, след като закла по особено жесток начин 28-годишната студентка Виола Николова в жилището си в кв. „Света троица“ в София. Наркоманът първо строшил черепа на гаджето със стик за голф, след това забил нож в гръкляна й. Острието обаче се счупило и  той взел втори нож, с който пробвал да й отреже главата. Накрая завил трупа с одеяло и сложил плюшено коте отгоре. „Този човек е изключително жесток. Мотивът му е ревност. Предупреждаван е писмени назад във времето за заплахи към бившата си съпруга и семейството й“, коментира пред „Телеграф“ главният секретар на МВР Младен Маринов.

Заплахи

Преди да се запознае с Виола, Стефан имал брак с друга жена-Благовеста, от която има дете. Тъщата Красимира Манчева още преди два дни разкри, че той е тормозел и по-малката й дъщеря Станислава. Изпращал й съобщения със сексуален подтекст, както и със заплахи за убийство. При други пък плашел да избие цялата фамилия. Срещу него Благовеста подала два сигнала в полицията, сестра й един и майката един, сочи справката на силовото ведомство. Полицаите викали Стефан и му издавали предупредителни протоколи. Той пък се оправдавал, че бил афектиран заради провалени срещи с дъщеричката й, затова плашел бившата си жена.

Психо

Стефан се запознал с Виола в клиниката за наркомани във Варна, където се лекувал. Събрали се да живеят заедно преди 3-4 месеца, но постоянно се карали. Станев бил безработен, като го издържало семейството му. Майка му била заможна жена, с три аптеки, които се занимавали с лекарства за онкоболни. Именно тя му купила и джипа „Волво“, с който Стефан избягал към морето. В ареста наркоманът постоянно обяснявал, че е луд, разкриха ченгета. Той признал за кървавото убийство на Виола, но твърдял, че тя е грешница и води порочен начин на живот. Така на практика той я „спасил“ от този покварен начин на съществуване. „Според експерти Стефан се прави съзнателно на психически болен, но тепърва ще бъде изследван“, коментираха ченгета.

Източник: Blitz.bg