Начало КЛЮКАРНИК Помните ли това красиво момиче? Ето какво прави днес и как изглежда!...

Помните ли това красиво момиче? Ето какво прави днес и как изглежда! (Снимки)

1014
Сподели

Нейната майка смята, че е добре, още от малко момиченце да се научи какво е работа, трудови навици и заплата. Младият френски модел, Тилан Блондо , чиито родители са футболиста Патрик Блондo  и актрисата Вероника Любри , първата си работа е получила, когато е била само на четири години.

През 2011 г. тя е обявена за “ най-красивото момиче в света „.

С прекрасни сини очи и фотогеничното лице, беше ясно, че ще порасне в красиво момиче. Но много активисти и борци за правата на децата се питат колко модният свят е място за малко дете.

Когато е на 10 години е участвала в модна реклама на „Вог“, в дрехи с деколте, които според мнозина, са много неуместни. Тогава майка й казала, че и тя самата била в шок, когато видяла снимките, но само защото й дали да носи златна огърлица, която струва милиони.

Освен това, работата е изключително стресираща и поради това изобщо не е подходяща за деца, а дори и от младите модели се очаква първо да се грижат за своя физически облик, а след това за здравето си.

Някои страни са забранили работата на модели под 16 години на модните подиуми, с аргумента, че модния свят е „твърде сексуализиран за деца“. Проучвания показват, че момичетата, които рано навлизат в модата имат до 10 пъти по-голяма вероятност да развият някои нарушения в храненето, но майка й не вижда нищо проблематично в това, вярвайки, че е възпитала дъщеря си на здравословно хранене.

Също така, тя смята, че е добре, че още като малко момиченце е научил какво е работа, трудови навици и заплата. Днес тя е на 16 години и самата казва, че обожава работата, с която се занимава и опита, който е придобила, пътуванията, на които е била … Тилан планира да продължи да се занимава с моделство, но не иска да го прави през целия си живот.

„Отказвам около 75 процента от нещата, които се предлагат и до днес тя води нормален живот“, твърди майка й. Днес Тилан е и звездата в Инстаграм, където има хиляди последователи.

 

Източник: За жената