Начало ЗДРАВЕ Лековитото изворче, което помага за различни проблеми

Лековитото изворче, което помага за различни проблеми

464

Лековито изворче  ни спасява от много болести, истина е. Изворна вода ни дарява изцеление от тежки заболявания.

Той се намира на пусто и отдалечено място, но според местните жители чудодейната течност има невероятна сила и ни избавя от много заболявания. Изворчето блика и се намира до село Вардун, в Търговищка област. Макар специалистите да са констатирали, че водата не е минерална, хората пият от нея и се избавят от различни заболявания.

Изворната вода лекува стомашни и бъбречни заболявания. До него има още един извор и според селяните той се справял успешно с очни болести. Те могат да изброят поименно стотици излекували се, след като са си измили очите с тази чудодейна вода.

Историята на двата извора е древна и интересна. Според местната легенда преди стотици години само животните пиели от въпросната вода. Но пастирите забелязали, че стадата винаги искали да пият само от този извор, а след време болните животни оздравявали. Те също започнали да утоляват жаждата си с нея и наистина се почувствали по-добре, а болните се изправяли на крака много бързо.

С течение на времето жителите на селото съградили чешмичка, която набирала популярност заради чудесата, която вършела със здравето водата от това изворче. След това, вероятно в началото на миналия век, местни селяни направили още по-голяма, каменна чешма, която и до днес стои там и от нея, през два чучура, блика животоспасяващата вода.

Винаги около тези две чешми има много народ, които наливат в туби от лековатита течност. Те твърдят, че водата наистина лекува и дава живот, без болести. Никой от селото и от стотиците хора, които идват там, не могат да обяснят каква е мистерията на тази лековита вода. Но те познават тази вода като Лековитото изворче и искат то да бъде официално обявено за такова, защото излекуваните са безброй. А списъкът им непрекъснато расте.