Начало КЛЮКАРНИК Има ли жена, ако не се е омъжила и има деца до...

Има ли жена, ако не се е омъжила и има деца до 30 г., не е чула: „Кога ще се омъжиш?“, „Кога ще имате дете?“-Ето какво отговаря тя!

456

Има ли жена, която поне веднъж, ако не се е омъжила и има деца до 30 г., не е чула: „Кога ще се омъжиш?“, „Кога ще имате дете?“

На американката Емили Бингам, която е в щастлив брак, ѝ дотегнали въпросите, „Кога тя и нейният съпруг ще имат дете“, така по феноменален начин решила да им запуши устите на всички, които си слагат носа в неща, които абсолютно не ги интересуват.

На Емили Бингам ѝ дотегнало постоянно да слуша, как другите я засипват с въпроси, кога тя и нейният съпруг ще имат дете. Така е решила да отговори веднъж завинаги.

В своя Facebook профил публикувала снимка от ултразвук с бебе в корема.

Приятелите помислили, че накрая е бременна и кликнали върху снимката, но когато започнали да четат текста, който Емили написала в описанието на снимката, останали без думи.

– Здравейте на всички !!! Сега, когато привлякох вашето внимание с фотография от ултразвук от Google, това е само приятелско напомняне, че нечии репродуктивни и прокреативни планове и решения не трябва да ви засягат.

ВАС НЕ ВИ засягат! Преди да попитате млада семейна двойка, кога най-накрая ще създадат семейство … преди да питате родителите на едно дете, кога ще започнат да работят за братче или сестричка … преди да попитате човек в трийсетте, дали планира да се задомяват и да имат деца, защото биологичният часовник тиктака … просто спрете! Моля спрете!

Не знаете, кой се бори с безплодие, или е имал спонтанен аборт, или има здравословни проблеми. Не знаете кой има проблеми във връзката или е под голям стрес или все още не е точното време. Не знаете, кой се бори с това да има дете или да има още деца. Не знаете кой е решил, че сега не е време за това, или че никога няма да бъде. Не знаете, дали с на пръв поглед „наивния“ въпрос някого ще нараните, ще причините болка, стрес …

Обикновено, при някои хора този въпрос няма да подбуди никакви отрицателни чувства, но от собствен опит на много мои приятели мога да ви кажа, че много често е така.

Заключение: Независимо дали искате да имате племенник / а, внуче, или сте приятел или член на семейството с добри намерения или любопитен / на съсед / ка, това вас изобщо не ви засяга. Попитайте някой „Кой беше най-красивият момент от деня?“. Ако той иска да ви каже нещо лично, като планове за деца, той сам ще ви го каже. Ако сте любопитни, освободете човек сам да реши, кога и ако се колебае да ви каже.

Публикацията на Емили е добро напомняне, че родителството е една от најприватните теми, но много култури към това не се отнасят така. Съобщението до сега събра чрез 23.000 Лайка и е споделена повече от 66000 пъти.

 

Източник: За жената