Начало ВЕСТИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ОСТАНА БЕЗ ДУМИ СЛЕД ТОВА, КОЕТО НАПРАВИ ДЕСИ РАДЕВА!

ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ОСТАНА БЕЗ ДУМИ СЛЕД ТОВА, КОЕТО НАПРАВИ ДЕСИ РАДЕВА!

417

Една постъпка на Десислава Радева трябваше да остане в тайна, но не успя!

Първата дама Десислава Радева разчувства хиляди българи с доброто дело, което направи. Преди дни в медийното пространство се генерира историята на две хлапета, които сами се грижат за болните си родители. Става дума за Лили и Митко от село Вълчан Дол, който са пети и седми клас. Хлапетата ще се прекарат десет дни в резиденция „Бояна“.

Животът на децата си кара прекалено рано да пораснат и да се държат като възрастни. Лили от тригодишна влиза в ролята на домакиня и дори изкарва магарето на паша. Родителите на братчето и сестричето не са способни да се грижат за тях, но много ги обичат. Семейството живее с 200 лева на месец. Наскоро децата бяха на разходка до София благодарение на добри хора.

А сега, Десислава Радева се е трогнала истински от историята им е е решила да им подари една незабравима лятна почивка. Лили и Митко вече са в резиденцията. Не е ясно кой се грижи за родителите им през това време, но най-вероятно са наети болногледачи. Първата дама е поела тази инициатива на своя глава, въпреки че няма такава изградена практика, пише 24chasa.bg.

Тя дори не е искала да се разчува за деянието й, за да не се приеме като евтин ПР на гърба на една човека драма. Все пак, гласност се даде, а положителните коментари по адрес на Десислава Радева не спират да валят. Хората са убедени, че това е само първото от много добри дела, които ще стори не само за Лили и Митко.