Начало КЛЮКАРНИК 10 страхотни мъдри мисли на Великия Петър Дънов

10 страхотни мъдри мисли на Великия Петър Дънов

554

10 мъдри мисли на учителя Дънов, които ще ни накарат да се замислим за някой неща в живота си

1. Винаги е необходимо да знаеш кога изгрява Слънцето, за да си буден, да излезеш и да го посрещнеш.

Първият лъч на Слънцето е нещо много мощно и красиво. Ако десет пъти можеш да го хванеш през годината, то е достатъчно. Но за да го усетиш както трябва, не бива с нищо да отвличаш вниманието си.

2. Всичко, което правиш вън, събужда аналогичен процес в съзнанието. Когато чистиш извори, реки, поливаш цветя и дървета, ти даваш възможност на изворите и цветята в глъбините на твоето естество да се радват. Когато нареждаш нещата вън, това внася ред в мислите и чувствата ти.

3. Дишането, това е ключът да сте здрави. Каквато и болка да имате, дишайте дълбоко. Всяка болест би могла да се лекува, ако човек знае да диша и ако обича.

4. Всеки ден по три пъти – сутрин, на обяд и вечер преди ядене, да изпиваш по една чаша чиста гореща вода, това е вътрешна нужна баня.

5. Колкото по-малко яде човек, толкоз повече се увеличава животът. Ще ядеш бавно, спокойно и малко, да усещаш лекота в стомаха си. Многото ядене спъва духовния живот. Който много яде, намалява своята интелигентност.
6. Колкото по-рано си лягате, толкоз по-добре. Най-здравословно е да си лягате в 20 часа и в 22 часа. Които рано си лягат поглъщат всичката жизнена енергия в атмосферата. По-късно от 24 часа не си лягайте. Седем часа сън това е достатъчно, даже предостатъчно.

7. Най-хубавата температура, която е необходимо да поддържате във вашата стая е 19 градуса. Щом се повиши топлината, нормата се нарушава.

8. Смейте се, за да се лекувате, смейте се на себе си и на всичко гледайте весело. Смехът е здраве и почивка. Начумерването докарва болести.

9. Не отивайте в един дом, когато сте болен. Не отивайте при приятеля си, когато сте озлобен. Стойте в гората, оплаквайте се на нея, ходете между камъните, на тях разказвайте всичко.

10. Не късайте цветя и никому не давайте откъснати цветя.