Начало ЗА ДОМА Всички, които си гледат орхидея вкъщи трябва да знаят това, за да...

Всички, които си гледат орхидея вкъщи трябва да знаят това, за да не останат неприятно изненадани накрая

434
Сподели

В последно време отглеждането на различни видове орхидеи сякаш се превърна в истинска мания. Мнозина вече не намират място в дома си, на което да настанят новата придобивка.

Може би сте наясно с отглеждането на тези красиви растения, но едва ли знаете за опасностите, които крият те.

Опитни цветари разкриват, че орхидеите са растение епифит. Това значи, че през целия си живот биха могли да растат без наличието на почва.

 

Растението си набавя хранителните вещества чрез влажния въздух и кореновата система. Специалистите по фън шуй твърдят, че не е нужно да изхвърляте всички орхидеи от дома си.

Много е важно обаче да не ги настанявате в спалнята си.

 

Може да създаде проблеми в дома ви Тъй като по време на сън хората са абсолютно беззащитни, се смята, че растението може да се възползва от това като открадне част от жизнената им енергия. Ако въпреки съветите разположите орхидея в спалнята си, не се учудвайте, ако на сутринта се чувствате неразположени и изморени.

Освен това фън шуй експертите посочват, че орхидеята е женско цвете. В този ред на мисли тя може да окаже отрицателно въздействие върху мъжкото либидо или да развали аурата му.

 

Ако желаете да избегнете този проблем има едно решение. Съветът на специалистите е да поставите орхидеята в помещението, в което мъжете от къщата прекарват най-малко време. Твърди се, че не всеки трябва да отглежда това капризно цвете в дома си.

Препоръчително е орхидеята да се отглежда само от хора, които имат изключително силна енергия. Ако характерът ви е мек и податлив, то е необходимо да знаете, че отглеждането на орхидеи може да ви създаде проблеми.

 

Истината е, че орхидеята бавно ще изсмуче енергията ви, ако не знаете как да се грижите за нея. Затова е най-добре да се избавите от това растение. Разбира се, не е нужно да го хвърляте, можете да го подарите на ваши близки или приятели.

 

Източник: За жената