Начало КЛЮКАРНИК Осъдиха Гала! Ето за какво и откъде тръгна всичко

Осъдиха Гала! Ето за какво и откъде тръгна всичко

438
Сподели

Гала ще взема 20 пъти по-ниска заплата, за да се защити от плащане на тлъста глоба в съда,

Плевенчанката е в съдебна битка с журналистката Еми Мариянска и адвокатите й вече са я предупредили, че поради голямата възможност да бъде осъдена отново тя трябва да си намали официалните доходи, освен ако не иска да плаща сумите по съдебното решение, писа „Таблоид“.

 

Началото на историята е през 2012 година, когато Гала кани в предаването си Сашка Васева. Ексцентричната певица, известна с цапнатата си уста, нарича журналистката Еми Мариянска „лъжкиня“ заради работата й в жълт вестник и тяхна отколешна вражда.

Поради тази причина репортерката иска право на отговор в ефира на „На кафе“.

Гала й го дава и живото излъчване на дамското токшоу влиза в златната история на „Господари на ефира“ заради разразилия се спор между водеща и гост. Двете жени спретват грозна свада като на пазара и Мариянска не остава длъжна на наперената водеща. Тя й казва, че поведението на Сашка в „На кафе“ е удар срещу самата Гала. Вместо да се замисли върху думите на колежката си по перо, блондинката обръща разговора към своите личните тегоби с публикации в жълтите медии. Уж любезната водеща губи всякакво присъствие на духа и обърна всичко на лична саморазправа в ефир, наричайки Мариянска „лъжец“.

 

Засегната от обидата, Еми даде на съд популярната водеща и 5 години по-късно Софийският градски съд окончателно потвърди осъдителната присъда на Софийския районен съд по наказателното дело срещу Гала Георгиева Будева. Присъдата не подлежи на обжалване. Тъй като към нея няма паричен иск, в момента Еми Мариянска и адвокатите й подготвят на базата на тази присъда ново дело, но този път с парично обезщетение, което вероятно ще е в размер на 15 000 лева.

Запозната с грозящото я дело, Гала е решила тарикатски да се измъкне от плащане на присъдата. Блондинката вече е говорила със счетоводния отдел на Нова телевизия и заплатата й от 10 000 лева ще бъде намалена неколкократно, за да не може съдът да изиска от нея глобата. Подобна врътка е изключително популярна сред телевизионните звезди, които се осигуряват на минимално възнаграждение, за да не плащат тлъсти данъци, а останалата си заплата получават под формата на хонорар или като консултанти в медията, а сумите не отчитат никъде.

 

Източник: За жената