Начало ВЕСТИ От здравното ведомство с последни данни за ужаса на „Тракия“: Пострадалите вече...

От здравното ведомство с последни данни за ужаса на „Тракия“: Пострадалите вече са 15

420

Министерството на здравеопазването разпространи актуална информация за пострадалите при зверските верижни катастрофи на АМ „Тракия“.

В 06.36 ч. в ЦСМП София е постъпил сигнал от телефон 112 за верижна катастрофа на 47-ми километър на автомагистрала „Тракия“ в посока Пловдив, до град Ихтиман. В 06.52ч. е постъпила информация за нова катастрофа, в обратната посока.

Веднага са изпратени 13 линейки на ЦСМП, на 3 от които се е наложило да направят повторен курс. Към 09.20 ч. са регистрирани 15 пострадали, 7 от които са транспортирани до УМБАЛ „Св. Анна“, 4 до УМБАЛСМ „Пирогов“ и 1 до УМБАЛ „Царица Йоанна“.

В УМБАЛ „Св. Анна“ освен 7-те лица, транспортирани със санитарен автомобил, помощ са потърсили и двама пострадали, пристигнали с личен транспорт. Един от пострадалите е в тежко състояние – с фрактура на четвърти шиен прешлен и тежка неврологична симптоматика. Останалите пострадали са с различни травми на тялото и крайниците, вкл. Счупвания и черепно-мозъчни травми.

Спешните медици от УМБАЛСМ „Пирогов“ са информирани и очакват при тях да пристигне линейка с майка и дете, като единият от пациентите е с черепно-мозъчна травма. Възрастна жена с гръдна травма е приета в противошокова зала в болницата.

В ИСУЛ очакват пациент с тежка травма на бедрото.

Министерство на здравеопазването следи ситуацията и поддържа постоянна връзка с лечебните заведения и Спешна помощ.

Източник: Blitz.bg